Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

P2P werkgroep in actie tegen afknijpen P2P-dataverkeer

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 31 augustus 2007 06:03 uur

P2P NetwerkDoor de enorme hoeveelheid bandbreedte die P2P-dataverkeer voor zijn rekening neemt, knijpen ISP’s P2P-dataverkeer af of blokkeren het zelfs.

P2P ontwikkelaars zijn daar niet bepaald blij mee en hebben daarom nu een werkgroep opgericht genaamd de P4P working group die samen met ISP’s naar oplossingen moet zoeken om P2P-dataverkeer efficiënter te verwerken en de belasting van netwerken door P2P-dataverkeer beter te distribueren zo meldt Wired.

De oprichters van de werkgroep zijn BitTorrent, Pando Networks, LimeWire, VeriSign’s Kontiki, Verizon, AT&T en Cisco Systems. De werkgroep zelf valt onder de Distributed Computing Industry Association, die zich inzet voor legale toepassingen van P2P.

Laird Popkin, CTO van Pando en vice-voorzitter van de P4P working group:

P2P is het grootste pijnpunt voor ISP’s. Aan de andere kant, het is de belangrijkste reden waarom men breedband internet koopt, maar aan de andere kant, het kost ISP’s een fortuin omdat ze een flatrate dienst aanbieden en deze applicaties consumeren een groot deel van hun infrastructuur.

De wijze waarop de werkgroep haar doel wil bereiken is simpel, door beter te begrijpen hoe de netwerken van ISP’s in elkaar zitten. Kunnen P2P ontwikkelaars netwerken efficienter gebruiken en er zo voor zorgen dat de netwerken van ISP’s minder belast worden. Waardoor ISP’s P2P dataverkeer niet meer hoeven af te knijpen of te blokkeren.

Een mooi staaltje poldermodel in de VS.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.