Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

IPv6 Enabled certificering voor ISP’s en websites

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 24 juni 2009 08:06 uur

IPv6 Enabled Website / ISPVoor hardware en software die IPv6 ondersteunt is er al lange tijd de IPv6 Ready certificering. Sinds de lancering van de certificering is er een lange lijst ontstaan van producten die aan de door het IPv6 Forum gestelde eisen voldoen. Daar wordt nu het ‘IPv6 Enabled Logo Program‘ aan toegevoegd, om ISP’s en websites die IPv6 ondersteunen te certificeren.

IPv6 Enabled bestaat net als IPv6 Ready uit twee niveau’s. Bij IPv6 Ready kennen we Phase-1 (het zilverkleurige logo) en Phase-2 (het goudkleurige logo). Bij IPv6 Enabled heten deze het basis en geavanceerde niveau. In eerste instantie is alleen het basis niveau beschikbaar. Het geavanceerde niveau komt in de tweede helft van 2009 beschikbaar.

Om in aanmerking te komen voor het IPv6 Enabled Logo moet een formulier worden ingevuld (ISP of website) en wordt met behulp door een script dat op de eigen website dient te worden geplaatst gecontroleerd of deze via IPv6 bereikbaar is. Wanneer de controle slaagt krijgt de ISP of website eigenaar het IPv6 Enabled Logo toegekend.

Japje, 24 juni 2009 10:14 am

Het IPv6 Enabled Logo Program loopt al een paar weken.. Heb mijn IPv6 Weblog (http://www.fix6.net ) al een week of 2 daar aangemeld en het stelt weinig voor.

Helaas loopt het niet zo heel erg hard slechts 111 IPv6 Enabled sites. Maar dat komt misschien ook wel omdat je dat lelijke logo op je site moet hebben staan :P

Misschien eens tijd voor een nationale IPv6 (promotie) dag?

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.