Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Top 10 ISP’s die de sector aanjagen

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 7 juli 2006 12:07 uur

De ISP-sector is een slagveld als het gaat om bedrijven die extreem snel groeien en ook weer net zo snel op de fles gaan. In dit artikel mijn visie over welke ISP’s vandaag de sector aan jagen en morgen marktleider zullen zijn.

1. Eweka – Door te specialiseren op de usenet toegangs niche, een enorm klantenbestand opgebouwd. Door hun enorme netwerk capaciteit zijn ze in staat om tegen zeer scherpe prijzen colocatie aan te bieden.

2. TransIP – Volledige automatisering om zo de transactiekosten zo laag mogelijk te houden. Met deze mentaliteit is TransIP (aankomend) marktleider op het gebied van domeinnamen in Nederland.

3. XS-24 International – Een ervaring ondernemer die al op zeer jonge leeftijd begonnen is en nu de internationale markt bedient. Ondanks de beperkingen van de jonge leeftijd, heeft XS-24 International een groot klantenbestand van internationale colocatie en dedicated server klanten opgebouwd.

4. PCextreme – Vooral bekend van de budget webhosting, maar toch een goed georganiseerd en gestructureerd bedrijf dat duidelijk voor kwaliteit gaat. Zodoende heeft PCextreme al meer dan 10.000 klanten aan zich heeft weten te binden en dat aantal wordt met de dag groter.

5. BlueYellow – Legt de focus op superieure informering en ondersteuning van de klanten tegen een marktconforme prijs. Daarnaast heeft BlueYellow meerdere malen aangetoond slim en snel in te spelen op nieuwe mogelijkheden met grote en kleine (tijdelijke) acties.

6. xYnta – Maakt er zo nu en dan een teringzooitje van, maar weet daar goed van te herstellen. xYnta lijkt bereidt te zijn om te doen wat nodig is om de onderneming een kwalitatief goed product te laten leveren tegen een scherpe prijs.

7. ReasonNet – Kwam uit het niks met een ‘mysterieus Amerikaans netwerk’ en heeft in zeer korte tijd veel (grote) ISP’s aan zich weten te binden die nu gebruik maken van het ReasonNet netwerk.

8. Argeweb – Ondanks dat het al een ‘oude rot’ is in de sector, laten ze zien dat ze nog steeds zeer innovatief zijn. Zoals Argeweb laatst nog liet zien met de WebMee.tv filmpjes.

9. HostMerk – De bestuursleden en de aangeslotenen zijn wat mij betreft aanjagers van de markt. Ze laten zien dat ze voor kwaliteit gaan en zich te onderscheiden van de rest van de markt. We spreken dan over Ber|Art, Odon Internet, De Internetman, Deactro, InfoNet Nederland, Webzilla, PCextreme, MediaServe, Klikhosting.nl, TrancePitt Services, HofstadHosting, Webxtra, Intention Internet.

10. Jij! – Alle (kleine) ondernemers die het zweet uit hun lijf lopen om hun een optimale service te bieden door een kwalitief goed product, innoverend vermogen en ondermingszin!

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.