Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Top 10 ISP’s die de sector aanjagen

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 7 juli 2006 12:07 uur

De ISP-sector is een slagveld als het gaat om bedrijven die extreem snel groeien en ook weer net zo snel op de fles gaan. In dit artikel mijn visie over welke ISP’s vandaag de sector aan jagen en morgen marktleider zullen zijn.

1. Eweka – Door te specialiseren op de usenet toegangs niche, een enorm klantenbestand opgebouwd. Door hun enorme netwerk capaciteit zijn ze in staat om tegen zeer scherpe prijzen colocatie aan te bieden.

2. TransIP – Volledige automatisering om zo de transactiekosten zo laag mogelijk te houden. Met deze mentaliteit is TransIP (aankomend) marktleider op het gebied van domeinnamen in Nederland.

3. XS-24 International – Een ervaring ondernemer die al op zeer jonge leeftijd begonnen is en nu de internationale markt bedient. Ondanks de beperkingen van de jonge leeftijd, heeft XS-24 International een groot klantenbestand van internationale colocatie en dedicated server klanten opgebouwd.

4. PCextreme – Vooral bekend van de budget webhosting, maar toch een goed georganiseerd en gestructureerd bedrijf dat duidelijk voor kwaliteit gaat. Zodoende heeft PCextreme al meer dan 10.000 klanten aan zich heeft weten te binden en dat aantal wordt met de dag groter.

5. BlueYellow – Legt de focus op superieure informering en ondersteuning van de klanten tegen een marktconforme prijs. Daarnaast heeft BlueYellow meerdere malen aangetoond slim en snel in te spelen op nieuwe mogelijkheden met grote en kleine (tijdelijke) acties.

6. xYnta – Maakt er zo nu en dan een teringzooitje van, maar weet daar goed van te herstellen. xYnta lijkt bereidt te zijn om te doen wat nodig is om de onderneming een kwalitatief goed product te laten leveren tegen een scherpe prijs.

7. ReasonNet – Kwam uit het niks met een ‘mysterieus Amerikaans netwerk’ en heeft in zeer korte tijd veel (grote) ISP’s aan zich weten te binden die nu gebruik maken van het ReasonNet netwerk.

8. Argeweb – Ondanks dat het al een ‘oude rot’ is in de sector, laten ze zien dat ze nog steeds zeer innovatief zijn. Zoals Argeweb laatst nog liet zien met de WebMee.tv filmpjes.

9. HostMerk – De bestuursleden en de aangeslotenen zijn wat mij betreft aanjagers van de markt. Ze laten zien dat ze voor kwaliteit gaan en zich te onderscheiden van de rest van de markt. We spreken dan over Ber|Art, Odon Internet, De Internetman, Deactro, InfoNet Nederland, Webzilla, PCextreme, MediaServe, Klikhosting.nl, TrancePitt Services, HofstadHosting, Webxtra, Intention Internet.

10. Jij! – Alle (kleine) ondernemers die het zweet uit hun lijf lopen om hun een optimale service te bieden door een kwalitief goed product, innoverend vermogen en ondermingszin!

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?