Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

NTT Com introduceert SLA op IPv6-connectiviteit

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 30 juni 2009 08:05 uur

NTTVoor veel providers is IPv6-connectiviteit nog een experimenteel product. Laat staan dat aanbieders garanties op IPv6-connectiviteit geven. Tier-1 transit-provider NTT Com brengt daar nu verandering in met een 100% netwerk uptime Service Level Agreement (SLA) op IPv6-connectiviteit en garanties op latency en packet loss.

Naast 100% netwerk uptime garandeert NTT Com dat op maandbasis de packetloss maximaal 0,3% is. Binnen thuisland Japan biedt NTT Com een maximale latency van 25 ms, binnen de V.S. 60 ms, tussen de V.S. en Europa 90 ms en tussen Japan en de V.S. 130 ms. In de toekomst will NTT Com de SLA’s ook in andere regio’s aan gaan bieden. Wanneer de garanties in de SLA’s niet worden gehaald krijgen klanten (een deel van) de betaalde kosten terug.

In 2001 was NTT Com de eerste commerciƫle aanbieder die IPv6-connectiviteit aanbood. Hiermee won het bedrijf de Technology Foresight award op de World Communication Awards in 2002. In 2004 volgde native IPv6- en dualstack IPv4-/IPv6-connectiviteit. Hiervoor ontving het bedrijf de Best New Service award op de World Communication Awards in 2004.

Peter, 30 juni 2009 9:35 am

haha, in 2001 al. Ze laten wel mooi zien dat 't helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn :D

Sjoerd van Groning, 30 juni 2009 11:20 am

Ik blijf het jammer vinden als iemand 100% uptime garandeerd. Dat is namelijk nooit mogelijk. In dat geval is het slechts een commercieel getal, als er outage is wordt er een vergoeding betaald.

Bij een technische uptime zou men op basis van componenten een analyse moeten doen. Je kan dan wel heel veel 9's scoren, maar 100% is daarbij onmogelijk.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.