Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

LeaseWeb verhoogt capaciteit van 500 naar 750 Gbps

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 1 juli 2009 08:03 uur

LeaseWeb: 7 afwegingen voor Windows Server 2008LeaseWeb, de grootste hostingprovider van websites in Nederland, heeft in een half jaar tijd de bandbreedtecapaciteit van haar hostingnetwerk verhoogd van 500 naar 750 Gigabit per seconde. Een grote aanwas van nieuwe klanten, maar vooral ook het toegenomen gebruik van video op websites zijn belangrijke drivers achter de sterke groei in internetverkeer.

“De laatste tijd zien we dat het gebruik van streaming video in webomgevingen sterk toeneemt,” zegt Con Zwinkels, Managing Director van LeaseWeb. “Video is een belangrijke factor in de toename van internetverkeer in ons netwerk. Daarnaast hebben we te maken met een continue stroom nieuwe klanten, uit Nederland maar vooral ook uit het buitenland, die de kwaliteiten en de scherpe prijs/kwaliteit verhouding van LeaseWeb weten te waarderen. Om een idee te geven, op dit moment hebben we ongeveer 22.000 servers in beheer en komen er ongeveer 300 servers per maand bij. Die groei is dus enorm.”

De capaciteit van 750 Gbps in het netwerk is twee keer zo groot als de daadwerkelijke hoeveelheid bandbreedte die door klanten wordt verbruikt. Het daadwerkelijke internetverkeer bedraagt momenteel ongeveer 400 Gbps. Op de noc pagina valt actueel in een grafiek af te lezen hoe het dagelijkse internetverkeer in het netwerk van LeaseWeb zich ontwikkelt.

leaseweb_noc

Zwinkels: “Het aanhouden van veel bandbreedte is een bewuste keuze. Onze dubbele capaciteit in bandbreedte is voor bedrijven met snelgroeiende webomgevingen een belangrijk argument om voor LeaseWeb te kiezen.”

De groei in internetverkeer is sterker dan van tevoren verwacht. Zwinkels: “Precies een jaar geleden bedroeg de bandbreedte capaciteit in het hostingnetwerk van LeaseWeb 210 Gbps. Dat was al veel, zeker vergeleken met de capaciteit van de gemiddelde hostingprovider in Nederland. Dat we zo snel richting de 750 Gbps zouden gaan, had ik niet durven voorspellen.”

Wouter de Vries, 1 juli 2009 9:09 am

Petje af hoor! Doen ze erg leuk.

femke, 1 juli 2009 4:05 pm

Volgens hun eigen blog hebben ze al een 1.9 Tbps netwerk (1900 Gbps) (http://blog.leaseweb.com/2008/03/28/leaseweb-deploys-cisco-crs-1-hosting-network-to-1900-gigabits/)

Ik neem aan dat het in het artikeltje hierboven gaat over de peering/transit verbindingen?

Bas, 1 juli 2009 7:43 pm

@femke

"The acquisition of two Cisco CRS-1s enables LeaseWeb to expand its hosting network to a capacity of 1900 Gbps "

vertaald: hiermee is het mogelijk te _groeien_ naar 1900Gbps

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.