Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Piraterij vertraagt bouw onderzeese SEACOM kabel

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 2 juli 2009 08:03 uur

SEACOMDe bouw van de onderzeese SEACOM kabel die Afrika een 1,28 Tbps verbinding met Europa en India geeft, is een maand vertraagd door toegenomen piraterij in april en mei dit jaar. Op de route van de SEACOM kabel, die ondermeer langs de volledige Somalische kust loopt, zijn verschillende schepen aangevallen.

Om te voorkomen dat schepen die de SEACOM kabel aanleggen, dit ook zou overkomen, zijn er maatregelen genomen die vertraging tot gevolg hadden. Ondertussen is de onderzeese kabel in de gevaarlijke gebieden op zee zijn voltooid. Hierdoor is de kans dat piraten voor nog meer vertraging bij de aanleg zorgen uitgesloten. Oorspronkelijk zou de SEACOM op 27 juni operationeel worden, naar verwachting zal het nu op 23 juli zover zijn.

Ondertussen gaat de bouw van de kabel verder. De koppeling tussen het deel van de kabel dat is aangelegd langs de Afrikaanse kust en het deel dat vanaf Mumbai (India) komt zal binnenkort tot stand worden gebracht. Kort daarna zal de volledige kabel worden getest. Het deel van de kabel langs de Afrikaanse kust, van Zuid Afrika (Mtunzini) naar Kenia (Mombasa) en alle tussenliggende landing stations is wel al klaar en ook succesvol getest.

SEACOM CEO Brian Herlihy zegt teleurgesteld te zijn over het feit dat de bouw van de kabel vertraagd is, maar dat dit noodzakelijk was om de bouw van de kabel succesvol te voltooien en voor de veiligheid van het schip en hun bemanning. Aan de andere kant is Herlihy nog steeds zeer enthousiast over het project dat een strakke planning van 18 maanden had en er voor zal zorgen dat het midden-Oosten en het zuiden van Afrika de beschikking krijgen over een grote hoeveelheid betaalbare bandbreedte met een hoge kwaliteit.

SEACOM

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...