Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Piraterij vertraagt bouw onderzeese SEACOM kabel

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 2 juli 2009 08:03 uur

SEACOMDe bouw van de onderzeese SEACOM kabel die Afrika een 1,28 Tbps verbinding met Europa en India geeft, is een maand vertraagd door toegenomen piraterij in april en mei dit jaar. Op de route van de SEACOM kabel, die ondermeer langs de volledige Somalische kust loopt, zijn verschillende schepen aangevallen.

Om te voorkomen dat schepen die de SEACOM kabel aanleggen, dit ook zou overkomen, zijn er maatregelen genomen die vertraging tot gevolg hadden. Ondertussen is de onderzeese kabel in de gevaarlijke gebieden op zee zijn voltooid. Hierdoor is de kans dat piraten voor nog meer vertraging bij de aanleg zorgen uitgesloten. Oorspronkelijk zou de SEACOM op 27 juni operationeel worden, naar verwachting zal het nu op 23 juli zover zijn.

Ondertussen gaat de bouw van de kabel verder. De koppeling tussen het deel van de kabel dat is aangelegd langs de Afrikaanse kust en het deel dat vanaf Mumbai (India) komt zal binnenkort tot stand worden gebracht. Kort daarna zal de volledige kabel worden getest. Het deel van de kabel langs de Afrikaanse kust, van Zuid Afrika (Mtunzini) naar Kenia (Mombasa) en alle tussenliggende landing stations is wel al klaar en ook succesvol getest.

SEACOM CEO Brian Herlihy zegt teleurgesteld te zijn over het feit dat de bouw van de kabel vertraagd is, maar dat dit noodzakelijk was om de bouw van de kabel succesvol te voltooien en voor de veiligheid van het schip en hun bemanning. Aan de andere kant is Herlihy nog steeds zeer enthousiast over het project dat een strakke planning van 18 maanden had en er voor zal zorgen dat het midden-Oosten en het zuiden van Afrika de beschikking krijgen over een grote hoeveelheid betaalbare bandbreedte met een hoge kwaliteit.

SEACOM

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.