Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

XS4ALL maakt kwaliteitsmetingen VoIP openbaar

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 14 september 2007 08:26 uur

XS4ALLXS4ALL heeft, naar eigen zeggen als eerste provider in Nederland, openheid van zaken over de kwaliteit van haar VoIP dienstverlening gegeven. Door iPing Research worden er doorlopend automatisch kwaliteitsmetingen verricht, waarbij ondermeer wordt gekeken of een verbinding tot stand komt, hoe snel de verbinding tot stand komt en of het gesprek in zijn totaliteit succesvol is en dus succesvol kan worden afgerond.

De resultaten van de kwaliteitsmetingen worden wekelijks door iPing Research op haar eigen website openbaar gemaakt, waarmee de resultaten die getoond worden, ook daadwerkelijk zo zijn als iPing Research ze gemeten heeft. Uit de huidige resultaten is af te lezen dat de kans dat een verbinding succesvol tot stand komt en in zijn totaliteit succesvol is, maar liefst 100 procent is op beide punten. Bellen met VoIP naar het vaste net is net zo snel als van vast naar vast. Bellen naar VoIP duurt enkele seconden langer, vanaf zowel het vaste net als VoIP.

XS4ALL VoIP kwaliteit iPing Research

Thomas Lobker, 14 september 2007 11:31 am

Ik heb thuis sinds kort telefonie via @Home, dit is toch ook VOIP? In ieder geval merk ik geen verschil met mijn ISDN verbinding op kantoor. Vroeger kon ik nog vaak het verschil in geluidskwaliteit horen, maar tegenwoordig steeds minder. VOIP is wel iets storingsgevoeliger.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.