Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Equinix getroffen door stroomstoringen in Parijs en Sydney

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 3 juli 2009 08:08 uur

equinixlogoGisteren zijn datacentra van Equinix in Parijs en Sydney, Australië getroffen door stroomstoringen. In Parijs werden enkele prominente Equinix klanten getroffen, zoals de video website DailyMotion en webhoster ClaraNet. In het Sydney zouden ondermeer verschillende VoiP-aanbieders waaronder MyNetFone zijn getroffen.

Beide stroomstoringen ontstonden nadat de netspanning was weggevallen. In Parijs viel de stroom in enkele voorsteden uit, terwijl in Australië in vijf staten hetzelfde gebeurde, waardoor er naar schatting 200.000 huishoudens zonder stroom kwamen zitten. Het is nog onbekend waarom de noodstroomvoorzieningen in beide Equinix datacentra dit niet hebben opgevangen.

De impact van beide stroomstoringen is wel verschillend. In Parijs duurde de stroomstoring in het Equinix PA2 Saint-Denis IBX Center vier minuten, van 11:16 tot 11:20 uur. Totaal zou ongeveer een-derde van het 6.000m2 grote datacentrum zijn getroffen. De stroomstoring in het Equinix SY1 datacentrum duurde 55 minuten, van  10:50 tot 11:45 uur lokale tijd.

Het zit Equinix niet mee wat betreft de stroomstoringen, op 3 juni 2009 werd het Equinix EN1 datacentrum in Enschede door een stroomstoring getroffen. Uit onderzoek van Equinix is gebleken dat die stroomstoring was veroorzaakt door een probleem met de UPS-systemen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.