Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

TelecityGroup ontvangt PCI-DDS certificering

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 9 juli 2009 08:03 uur

TelecityGroupTelecityGroup Nederland heeft van internationaal toetsingsbedrijf Trustwave het PCI DSS compliance certificaat ontvangen. PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard) is de richtlijn die creditcardmaatschappijen (o.a American Express, MasterCard Worldwide en Visa, Inc.) hebben opgesteld waar alle organisaties die gegevens van kaarthouders verwerken, versturen of opslaan sinds 2007 aan moeten voldoen. Met deze PCI DSS Level 1 accreditatie neemt TelecityGroup Nederland haar klanten inspanningen voor het voldoen aan een aantal PCI DSS eisen uit handen.

De richtlijnen worden regelmatig vernieuwd. De meest recente versie van PCI DSS werd in oktober 2008 gepubliceerd. PCI DSS Service Level 1 wordt toegekend aan services providers die meer dan 300.000 transacties per jaar opslaan, verwerken en/of versturen. Binnen het accreditatietraject onderwerpt Trustwave de fysieke toegangbeveiliging, de IT omgeving en procedures en richtlijnen op het gebied van informatiebeveiliging aan grondig onderzoek. TelecityGroup Nederland heeft bewezen te voldoen aan alle strenge beveiligingsvereisten voor PCI-DSS die van toepassing zijn op datacenters. Als onderdeel van de accreditatie wordt deze evaluatie jaarlijks ter plaatse herhaald.

Alexandra Schless, managing director TelecityGroup Nederland: “Steeds meer zaken worden online gedaan. Beveiliging van bedrijfskritische systemen en de ruimte waar ze staan is enorm belangrijk, maar het behalen van de juiste niveau aan veiligheid is complex en tijdsintensief. Wij maken het met dit certificaat voor onze klanten eenvoudiger om aan deze richtlijnen te voldoen. Zo kunnen zij zich concentreren op hun core business.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.