Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Airco storing in Tele2 Gyrocenter door warm weer [update]

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 3 juli 2009 08:09 uur

TELE2In het AMS-2 datacentrum van Tele2, ook wel bekend als het Gyrocenter door zijn ligging aan de Gyroscoopweg, is gisteren de airconditioning in diverse suites uitgevallen. Verschillende providers zagen daarom de temperaturen oplopen. Een enkeling moest zelfs noodgedwongen zijn servers tijdelijk uitzetten.

De storing begon rond 15.30 uur door een probleem aan de mechanische koelinstallatie. Als een reactie hierop schakelden alle zogenoemde CRAC-units (computer room air conditioning) zichzelf uit. Hierdoor liep de temperatuur in enkele ruimten snel op tot 40 graden Celsius. Nadat Technici van Tele2 het probleem opgelost hadden, kon de mechanische koelinstallatie weer worden ingeschakeld. In rooms 2.17 en 2.21 was hierdoor de koeling weer hersteld rond 16.10 uur. In room 2.20 duurde dit een half uur langer. Het is niet uitgesloten dat meer ruimten van het datacentrum getroffen zijn door de storing.

Enkele providers, waaronder PCextreme, moesten noodgedwongen apparatuur uitschakelen omdat het te warm werd. Om 16.00 uur melde PCextreme het volgende op haar NOC-pagina: “Een deel van de onderliggende storage is uitgeschakeld vanwege de hoge temperatuur. Hierdoor is een deel van alle websites niet beschikbaar”. Het heeft nog enige tijd geduurt voor de temperatuur in de ruimte weer normaal was.

Update 17:30 uur: De storing is veroorzaakt door de hoge temperatuur van de buitenlucht. Hierdoor kon er minder gebruik worden gemaakt van freecooling, waardoor er een extra CRAC-unit op elke datavloer werd ingeschakeld. Dit zorgde er voor dat de circuit breaker waar de CRAC’s op zijn aangesloten tripte en geen enkele CRAC stroom meer kreeg. Dit probleem wordt opgelost door alle vier de CRAC’s van zaal 2.20 op een andere circuit breaker aan te sluiten.

Rocky, 3 juli 2009 10:37 am

Het was inderdaad een flinke storing. Alle airco units op de 2e verdieping zijn uitgevallen. Toen de boel weer ingeschakeld werd ging de blus installatie ook nog eens af.

gerwin, 3 juli 2009 1:17 pm

Iedereen die daar is bezig geweest succes met bijkomen en goed weekend gewenst, zal geen pretje zijn geweest :D

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.