Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Veel groei bij VMware’s VSSP programma

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 21 juli 2009 08:04 uur

vmwareDe markt voor virtualisatie groeit. Schaalbaarheid, ruimte, stroom, koeling, consolidaties, enkele voorbeelden om aan virtualisatie te denken. VMware, marktleider in virtualisatie ziet deze groei ook. Speciaal voor providers heeft zij het VSSP programma ontwikkeld, waarbij ISP’s op per-VM basis afrekenen met VMware.

Inmiddels hebben wereldwijd meer dan 700 providers zich aangesloten bij het VMware Service Provider Programma (VSSP). Nederland telt 74 VMware Authorized hostingproviders en is daarmee verantwoordelijk voor 10% van alle VMware partners wereldwijd. Dit programma is te vergelijken met het Microsoft SPLA programma.

Het verschil zit hem in het feit day Microsoft een pay-as-you-go model hanteert en geen afnameverplichting heeft. Bij VMware ligt de lat ietwat hoger. Zo dient de Serviceprovider zelf over een exemplaar van Vcenter te beschikken voor het beheer van de nodes en is er een minimaal commitment van 360 credits per maand, goed voor 45 standaard VPS-servers zonder de High Availlability optie.

Dennis Wijnberg (Oxilion), 21 juli 2009 10:01 am

Opzich vind ik het huidige licentiemodel (met opstap) zo gek nog niet hoor, moet ik zeggen. Zo is er ook een mogelijkheid om je als hostingprovider te kunnen differentiëren van de kleinere partijen die de opstap "te duur" vinden.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.