Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Airco storing in het EvoSwitch datacentrum

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 18 september 2007 07:17 uur

EvoSwitchAfgelopen vrijdag om 11:40 uur is in het EvoSwitch datacentrum de airco uitgevallen. De storing ontstond tijdens de wekelijkse test van de generatoren van het datacentrum. Tijdens deze test zijn afgelopen vrijdag door een samenloop van omstandigheden de airco-units uitgevallen.

Oorzaak van de storing
De oorzaak van de storing was het trippen van een ‘circuit breaker’ nadat terugschakeld werd naar de reguliere stroomvoorziening. De oorzaak van het trippen van de zekering is nog in onderzoek, zo liet Laurens Rosenthal, Innovation Director van EvoSwitch tegenover ISPam.nl weten.

Gevolgen van de storing
De airco storing die totaal zo’n 1,5 uur heeft geduurd heeft geen downtime of andere nadelen voor klanten van EvoSwitch tot gevolg gehad, al heeft één klant preventief apparatuur uitgeschakeld, zo stelt Rosenthal. Een aantal webhosters die in het EvoSwitch datacentrum aanwezig zijn, verklaarden tegenover ISPam.nl dat ze wel problemen met apparatuur in het EvoSwitch datacentrum hebben ervaren door de snelle warmte ontwikkeling op de datavloer.

Maatregelen
Om het risico op herhaling van de storing zoveel mogelijk te beperken zullen de volgende maatregelen worden genomen, zo verklaarde Rosenthal:

De kans dat een dergelijke storing nog een keer zal plaatsvinden, is zeer klein. Op de circuit breakers wordt een signalering ingebouwd voor het building management systeem. Daarnaast wordt een redundante controle ingebouwd voor het airco-systeem. En bij de volgende wekelijkse preventieve test wordt een handmatige procedure ingebouwd, waardoor de airco-units in noodgevallen weer direct ingeschakeld kunnen worden.

Randy, 18 september 2007 6:32 pm

Klinkt erg innivatief, Chapeau! Evoswitch is trendsetter in dit geval. Een storing vind ik jammer, maar nooit erg MITS er duidelijk preventiebeleid komt. Immers, van fouten hoor je te leren.

Nick, 18 september 2007 11:19 pm

Perfect. Goede uitleg van het Datacenter zelf. Hopelijk komt het niet meer voor. Succes ermee.

Jules, 2 juli 2009 7:29 pm

Hulde voor degene die dit heeft opgelost, en vooraf de storing voordeed al had geadviseerd deze schakeling toe te passen. (reactie van iemand uit de praktijk).

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.