Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Dell richt zich meer op datacentra

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 20 juli 2009 08:06 uur

DELLOm minder afhankelijk te worden van de lage marges in de PC-markt gaat Dell zich meer richten op datacentra en markten met hoge marges. Dit heeft Dell bekend gemaakt op de jaarlijkse analisten dag. Volgens Dell CEO Michael Dell moet dit bereikt worden door een combinatie van overnames, partnerships en organische groei, meldt eWeek.

Dell weigerde te vertellen welke bedrijven het in het vizier heeft om over te nemen. Wel stelde Dell dat het vooral zal gaan om strategische overnames, van niet al te grote bedrijven. De overname van storagefabrikant Equallogic door Dell in 2007 is daar waarschijnlijk een voorbeeld van. Dell voegde daar aan toe dat zulke deals veel tijd kosten en zowel een geïnteresseerde verkoper als koper vereisen.

De focus op datacentrum oplossing zorgt er ook voor dat Dell meer concurrentie zal ondervinden van Cisco, HP, IBM en Sun (Oracle). Ondanks datzal Dell geen all-in-één datacentrum oplossingen gaan aanbieden zoals Cisco doet met haar Unified Computing System en HP met zijn BladeSystem Matrix, die beide bestaan uit hardware, storage, management software en netwerkapparatuur in één pakket. Volgens Dell is er bij grote datacentra geen vraag naar vendor-specifieke oplossingen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.