Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

SIDN deelnemer GOVCERT.NL

  • Door
  • Veenman
  • geplaatst op
  • 22 juli 2009 08:02 uur

SIDNSIDN wordt met ingang van 1 augustus 2009 deelnemer van GOVCERT.NL. Hoewel SIDN een private organisatie is heeft zij als registry voor het .nl-domein een belangrijke positie binnen de maatschappij. In die hoedanigheid is SIDN de enige GOVCERT.NL deelnemer die niet op enige wijze direct of indirect gelieerd is aan de overheid.

“SIDN is blij met het samenwerkingsverband met GOVCERT.NL. Wij opereren in het hart van de digitale samenleving. GOVCERT.NL en haar deelnemers vertegenwoordigen veel kennis en ervaring. Het delen van deze kennis en ervaring is onmisbaar voor de beveiliging van onze digitale werkomgeving. Daarbij ben ik ervan overtuigd dat SIDN, als DNS-expert, via GOVCERT.NL een belangrijke bijdrage kan leveren in de strijd tegen internetcriminaliteit. Weer een stap voorwaarts in onze digitale veiligheid,” aldus Roelof Meijer, CEO SIDN.

GOVCERT.NL is het Computer Emergency Response Team van de Nederlandse overheid en ondersteunt overheidsorganisaties in ICT- en informatiebeveiliging met diensten als preventie, waarschuwing, advisering, kennisdeling en monitoring. Daarnaast is zij actief bij het voorkomen en afhandelen van ICT-veiligheidsincidenten, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Alle deelnemers kunnen gebruik maken van deze dienstverlening.

ISPam.nl Job board

Rob, 22 juli 2009 9:07 am

"als DNS-expert, via GOVCERT.NL een belangrijke bijdrage kan leveren in de strijd tegen internetcriminaliteit"

Grootste onderschatte probleem met internetcriminaliteit op gebied van dns ligt bij de gebruikers thuis die het modem/router password en de default settings niet veranderen waardoor deze internetcriminelen van buitenaf de dns settings kunnen aanpassen.

Hoe wil sidn daar nou weer een bijdrage aan leveren.

Jeroen, 22 juli 2009 9:36 am

Kan iemand mij de relatie tussen de kerntaken van de SIDN en een lidmaatschap bij GOVCERT.nl uitleggen?

Leuk dat ze willen bijdragen aan de maatschappij maar dat kost tijd welke door de deelnemers betaald worden. Ik geloof dat ze die tijd voor heel veel andere dingen kunnen gebruiken.

Antoin, 22 juli 2009 10:48 am

Resolvers in DSL routers en DSL routers zelf zijn inderdaad vaak slecht beveiligd.
Maar voor Internet criminelen zijn dat vaak ook niet het low hanging fruit waar ze naar op zoek zijn, tenzij ze er ongemerkt veel tegelijkertijd kunnen infecteren met een virus of botnet.
Voor een Internet crimineel is het veel interesanter om een cashing resolver bij een groot bedrijf, ISP of ministerie aan te vallen dan de DSL router van Mien Dobbelsteen.
Daarnaast is de data die de router van Mien Dobbelsteen produceert vaak niet voldoende om grootschalige aanvallen te analyseren of de herkomst te achterhalen. Op grotere netwerken met veel meer data kan dat wel. DNS data is een gedeelte van die data die geanalyseerd kan worden.
Ook valt de maatschappij denk ik niet stil als mijn netwerkje thuis niet meer werkt. Als de netwerken van hulpdiensten, media, of wat voor ministerie dan ook niet meer werken hebben we denk ik een iets ander probleem wat impact betreft.

Randy ten Have, 22 juli 2009 11:52 am

Jeroen, voor je een SIDN Bash begint: Het sluit goed aan bij haar (nieuwe) doelstelling. Bovendien is samenwerking op dit punt cruciaal. Alleen zullen de kleine - vaak visieloze - hosters dit niet begrijpen vrees ik.

Jeroen, 23 juli 2009 8:54 am

Randy, in plaats van dat je mij basht: leg jij het als oppergod der hosters eens uit dan :) Leuk dat de SIDN nieuwe doelstellingen wil bepalen maar laat ze eerst eens al die kleine puntjes die ze nu laten liggen oppakken (leuk zo een DNS report, maar inhoudelijk kan ik er niets mee, om maar een voorbeeld van vandaag te noemen).

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...