Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

ECP.NL: Kabinet 1.0

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 24 september 2007 07:27 uur

ECP.NL Platform voor eNederlandOok door ECP.NL, platform voor eNederland, is de miljoenennota bestudeert. Op basis daarvan heeft ECP.NL de volgende conclusie getrokken wat betreft het kabinetsbeleid:

Het ontbreekt ons kabinet aan een duidelijke visie over de maatschappelijke impact van ICT. Het gaat bij onze overheid vooral om de toepassing van ICT, om ICT als tool, als enabling technology. De overheid bevindt zich nog in het 1.0-tijdperk. En dat terwijl de samenleving zich ontwikkelt naar 3.0 wat betreft integratie van technologie in de voor de burger superrelevante processen. ICT verandert onze wereld. Daar moet over nagedacht worden. En daar gaat het mis. 

Verder klaagt ECP.NL ook over het ontbreken van een agenda voor de ontwikkeling van onze informatiesamenleving. Dit wordt door ECP.NL toegeschreven aan het feit dat ICT als enabler zo gewoon is geworden, dat beleidsmakers de volgende stap, namelijk die van de fundamentele veranderingen van onze informatiemaatschappij, over het hoofd zien.

Al met al vindt ECP.NL de maatregelen best goed, maar het wordt wel tijd dat de (Haagse) beleidsmakers het grote geheel zien, zodat individuele departementen verder kijken dan hun eigen eiland. De plannen en acties zijn er, nu de visie nog, zo concludeert ECP.NL!

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.