Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

DE-CIX wijzigt prijzen

  • Door
  • Veenman
  • geplaatst op
  • 22 juli 2009 08:03 uur

de-cix_logoIn navolging van de AMS-IX stopt DE-CIX ook met 100 Mbit aansluitingen. In plaats daarvan kunnen providers vanaf nu partiële Gigabit verbinding afnemen van 200 Mbit voor 200 euro per maand, een 100Mbit aansluiting kostte tot nu toe 500 euro per maand. Ook de prijzen van de andere aansluitingen zijn door DE-CIX gewijzigd.

Een Gigabit aansluiting wordt vanaf 1 september (voor nieuwe klanten) en vanaf 1 januari (voor bestaande klanten), de helft goedkoper, van 1.000 euro naar 500 euro per maand, partiële 2.5 Gigabit over 10 Gigabit aansluitingen gaan van 1.700 euro naar 1.200 euro per maand en 10 Gigabit aansluitingen gaan van 3.300 naar 2.300 euro per maand.

Tegenover de prijsverlagingen staat dat DE-CIX klanten op elke extra aansluiting geen korting meer krijgen. Voor een extra 10 Gigabit aansluiting hoefde tot nu toe geen 3.300 euro te worden betaald, maar 1.100 euro. Een provider met vier 10 Gigabit aansluitingen betaalde tot nu toe 6.600 euro per maand, terwijl dat met de nieuwe prijsstelling 9.200 euro wordt.

De genoemde tarieven zijn enkel voor leden van de Duitse internetbranchevereniging Eco. De kosten voor het Eco-lidmaatschap bedragen 2500 euro per jaar. Niet leden zijn duurder uit.

DE-CIX is de grootste internet exchange van Duitsland, gemiddeld wordt er 375 Gbps aan dataverkeer via de exchange uitgewisseld. DE-CIX zit AMS-IX op de hielen als grootste internet exchange, via de AMS-IX wordt gemiddeld 398 Gbps aan dataverkeer uitgewisseld.

DE-CIX dataverkeer

Sjoerd van Groning, 22 juli 2009 10:30 am

Je moet nog wel je ziel verkopen door ECO member te worden. Ik heb werkelijk geen idee wat formeel/officieel daarvan de consequenties zijn. Iemand die dat in een paar zinnen kan samenvatten? Ik moet zeggen dat ik die partial Gbps poort echt niet duur vind.

Randy ten Have, 22 juli 2009 11:49 am

ECO is de Duitse branchevereniging. Wel eens bij een lezing van een jurist van ze geweest. Op zich best interessante diengen die ze doen. Daar kan Nederland een goed voorbeeld aan nemen.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.