Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Rackspace geeft ontwikkelaars toegang tot cloud-diensten

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 24 juli 2009 08:03 uur

RackspaceRackspace heeft twee van zijn api’s (application programming interface) voor cloud-diensten vrijgegeven aan de open-sourcegemeenschap. Door zich meer open te stellen naar ontwikkelaars toe, wil het hostingbedrijf concurrenten als Amazon en Microsoft een stap voor zijn.

De api’s voor de diensten Cloud Server en Cloud Files zijn donderdag openbaar gemaakt onder de Creative Commons 3.0 Attribution-licentie. Dit betekent dat ontwikkelaars vrij zijn om de code de kopiëren, implementeren en aanpassen. Rackspace hoopt hiermee te komen tot een echte ‘open cloud’.

Het bedrijf verwacht dat het ontwikkelaars vertrouwen geeft als ze weten dat ze zelf kunnen zien hoe de api’s functioneren. Maar helemaal zonder eigen belang is deze daad ook niet. “We gaan ervan uit dat we een leiderschapspositie krijgen door interoperabiliteit in de cloud te creëren”, geeft het bedrijf toe. Amazon, één van de grootste aanbieders van cloud-diensten, is juist heel erg gesloten over zijn gebruikte technologieën.

Volgens de site TechCrunch zou Rackspace binnenkort ook een iPhone-applicatie willen introduceren waarmee klanten vanaf hun mobiele telefoon hun cloud-accounts kunnen beheren. De applicatie wordt binnen enkele weken verwacht.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.