Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Belgische politiek wil verhuisservice voor e-mail en website

  • Door
  • Veenman
  • geplaatst op
  • 28 juli 2009 08:05 uur

Envelop parachuteVoor de fysieke post is het de normaalste zaak van de wereld dat wanneer je verhuist, je post door TNT of De Post enige tijd naar je nieuwe adres wordt doorgestuurd. Echter was als je verandert van provider, dan raak je onherroepelijk het e-mail adres en eventueel de website die je bij je oude provider had kwijt. Belgische politici willen dat er nu ook een verhuisservice voor e-mail adressen en websites komt.

Om dit te bereiken hebben de Belgische parlementariƫrs Roel Deseyn en Jef Van den Bergh een wetsvoorstel ingediend die providers moet verplichten om een verhuisservice op te zetten voor e-mail adressen en websites. Klanten die er gebruik van maken, moeten de mogelijkheid hebben om gedurende 6 maanden alle e-mail en bezoekers aan hun website te laten doorsturen naar hun e-mail adres en website bij hun nieuwe provider. Uit het wetsvoorstel blijkt dat de wet alleen zal gelden voor e-mail adressen en websites die op naam van de provider zijn geregistreerd. Hierdoor zal het wetsvoorstel veelal niet van toepassing zijn op webhosters.

Op verzoek van de Belgische minister Vincent van Quickenborne wordt het voorstel – voor verdere parlementaire behandeling – aan de markt voorgelegd. De belangrijkste vragen zijn welke kosten het wetsvoorstel met zich mee brengt, wat de operationele impact van het wetsvoorstel is en wat de juridische aspecten inzake privacy, merkenrecht en contractuele aangelegenheden zijn. Belgische providers kunnen tot 31 augustus hun mening over het wetsvoorstel geven. Bij de Belgische telecomautoriteit BIPT is het wetsvoorstel te downloaden.

Maurice, 28 juli 2009 10:22 am

zijn en blijven Belgen zeggen ze wel eens maar vind dit zeker geen slecht voorstel.

Wido, 28 juli 2009 11:27 am

Of gewoon nog harder promoten dat elke aardbewoner een eigen domeinnaam moet hebben, dan heb je hier geen last meer van!

Maurice, 28 juli 2009 11:28 am

Hehehe, strak plan

Arne Vanderheyden, 28 juli 2009 12:41 pm

Klinkt mij erg goed, we hebben klanten genoeg die switchen tussen BGC/TN/Scarlet en daarbij in de problemen komen met hun mailadres.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.