Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Internetknooppunten merken weinig van economische crisis

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 31 juli 2009 08:03 uur

AMS-IXInternetknooppunten merken vooralsnog weinig van de economische teruggang waar veel bedrijven last van hebben. Hoewel de omvang van het dataverkeer niet meer zo snel stijgt als enkele jaren geleden, zit er nog steeds een stabiele groei in het verkeer.

Dat is het beeld dat wordt bevestigd door de AMS-IX. “De enorme groei in de hoeveelheid dataverkeer van de jaren 2001 tot en met 2006 maken we niet meer mee, maar toch verdubbelt het verkeer zich nog elke twee jaar”, verklaart communicatiemedewerker Anna Kocks van de AMS-IX. “Het verkeer groeit niet meer zo hard, maar stijgt nog steeds aanzienlijk.”

Bij Bix Jacobse, directeur van de Groningen Internet Exchange (GN-IX), is het beeld niet anders. Ook daar gaat economische recessie vrijwel ongemerkt voorbij. “De behoefte aan informatie, data en communicatie is niet afgenomen door de recessie”, verklaart Jacobse. “Steeds meer mensen en bedrijven hebben breedbandinternet en dat gaan zij dan ook gebruiken, dus de trend van het stijgende internetgebruik gaat ondanks de crisis gewoon door.”

“De toename van het dataverkeer is nu vooral te danken aan de snelgroeiende vraag naar video op het web”,weet Kocks. Deze toename zal voorlopig niet afnemen vanwege nieuwe snelheidsverhogingen in de toegangsnetwerken en het groeiende gebruik van glasvezelverbindingen door consumenten, zo is de verwachting.

Tot slot ziet ook de European Internet Exchange Association (Euro-IX) in de branche geen opmerkelijke gevolgen van de crisis.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.