Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Ocom en Virtu in de Deloitte Technology Fast 50

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 2 oktober 2007 07:50 uur

Deloitte Technology Fast 50De webhosting branche is dit jaar ook weer vertegenwoordigd in de Deloitte Technology Fast 50, de lijst met de 50 snelst groeiende technologische bedrijven, door Ocom en Virtu.

Ocom (het moederbedrijf van LeaseWeb, EvoSwitch en FiberRing) stond nog niet eerder in de Fast 50 en komt met stip binnen op de 18de plaats. Virtu, dat al twee keer eerder in de Fast 50 stond, is dit jaar op twee na hekkensluiter met een 48ste plaats. Een prestatie van formaat!

Con Zwinkels, Managing Director van Ocom over de notering in de Fast 50:

Wij hebben niet voor niets de wereld als werkterrein, met een primaire focus op Europa. Schaalgrootte is noodzakelijk om in de huidige markt een positie te behouden en verder te kunnen groeien. Die groei komt zoals bekend niet uit een intensivering van marktpenetratie. Het spel zal gespeeld worden temidden van de huidige klantvraag. Voor aanbieders betekent het dat je schaalgrootte moet creëren om in de toekomst een rol van betekenis te kunnen zijn.

Ik verwacht daarom dat er nog heel wat consolidatieslagen zullen plaatsvinden. Daarmee hebben wij een begin gemaakt door verschillende activiteiten binnen de keten op te pakken. Niet alleen hosting, maar bijvoorbeeld ook carrieractiviteiten via FiberRing, en datacenterdiensten via EvoSwitch. Onze expansie zullen we verder continueren. ISO-normering zorgt ervoor dat de groei op gestructureerde wijze zal gebeuren.

Ook Herke Plantenga, algemeen directeur van Virtu is tevreden:

Ik denk dat de ranking niet belangrijk is voor Virtu. Ik ben wel blij dat we voor de derde keer op rij in de Fast 50 staan. Nu is het afwachten of we ook een positie in de European Fast 500 krijgen.

Gefeliciteerd!
Ocom en Virtu gefeliciteerd met jullie Deloitte Technology Fast 50 notering!

Thijs | HostWise, 2 oktober 2007 11:46 am

Op zich ook niet zo gek dat Virtu in de Fast 50 staat. Het bedrijf groeit als kool. In 2006 haalde men een omzet van 4,8 miljoen en in 2007 verwacht men een omzet te halen van 7 miljoen. Naast een vesteging in Enschede heeft Virtu een vesteging van 3000 m2 aan het bouwen in Amsterdam en heeft men in Zwolle 500 m2 overgenomen.

Heb geen aandelen Virtu btw ;)

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.