Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

SIDN huurt Profict in voor de ontwikkeling van DRS-EPP

  • Door
  • Veenman
  • geplaatst op
  • 5 augustus 2009 08:01 uur

Landrush numerieke .nl-domeinnaam rampzalig verlopenDe langverwachte DRS-EPP interface zal worden ontwikkeld door Profict. Al sinds april dit jaar was Profict bezig met de ontwikkeling van DRS-EPP en die samenwerking is recent geformaliseerd. De ontwikkeling van DRS-EPP ligt op schema en de oplevering staat nog steeds voor het einde van het jaar gepland.

SIDN werkt al sinds de aanloop naar DRS4 met Profict samen en sinds de oplevering van DRS4.1 is het de exclusieve leverancier van SIDN voor DRS, laat SIDN-woordvoerster Lycke Hoogeveen in een reactie tegenover ISPam.nl weten. Ondermeer de quarantaine voor .nl-domeinnamen is succesvol door Profict in DRS ingebouwd. DRS-EPP is echter wel de eerste grote release die Profict voor SIDN gaat ontwikkelen.

Fred Rodenburg, projectleider DRS-EPP bij SIDN is optimistisch over de samenwerking met Profict: “Met behulp van de specialisten van Profict kunnen we onze deadlines realiseren en de omvangrijke gebruikersgroep op de gewenste manier faciliteren. De bouw van de interface is inmiddels in volle gang, maar we zijn verheugd dat de samenwerking nu officieel is”.

Profict heeft een aantal requirement workshops met als doel de wensen en eisen vast te leggen waar het DRS aan moet voldoen in relatie tot de gewenste EPP-interface. Voor de realisatie hebben SIDN en Profict een Agile werkwijze geïntroduceerd. Deze methode kenmerkt zich door het realiseren, accepteren en in productie nemen van delen van de oplossing aan het einde van elke cyclus die 3 tot 4 weken duurt. Dit gebeurt in teams waar business en IT samenwerken. Voor de start van elke cyclus wordt in overleg de inhoud van de betreffende cyclus vastgesteld.

SIDN is ook zeer actief met berichten over keuzes die gemaakt worden in DRS-EPP. Zie hiervoor het SIDN DRS-EPP Weblog waar we eerder al over schreven. De afgelopen twee dagen heeft SIDN daar zeven uitgebreide berichten op geplaatst. Daarnaast reageren SIDN medewerkers ook inhoudelijk op de reacties die er worden achtergelaten door deelnemers. Gebruik die kans om mee te discussieren over DRS-EPP!

Jeroen, 5 augustus 2009 8:59 am

Is de overvloed van communicatie het 1e resultaat van de enquete van enige maanden geleden? (overigens niks mis mee, begrijp me niet verkeerd :))

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.