Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

ICANN: Geen bewijs voor “domain name front running”

  • Door
  • Veenman
  • geplaatst op
  • 10 augustus 2009 08:01 uur

ICANNICANN heeft een onderzoek laten uit voeren naar “domain name front running”, wat er op neer komt dat een ICANN accredited registrar een domeinnaam snel registreert, wanneer je controleert of deze vrij is op de website van de registrar. Zodat de domeinnaam een week lang enkel via die registrar te registren is. Een praktijk waar Network Solutions zich vorig jaar aan schuldig maakte. Security expert Benjamin Edelman voerde het onderzoek uit, maar kon geen bewijs vinden dat registrars zich er nog steeds schuldig aan maken.

Voor zijn onderzoek controleerde Edelman of 100 .com- en 100 .info-domeinnamen nog vrij waren via websites van registrars, waarvan hij al wist dat deze inderdaad niet geregistreerd zijn. De bewuste domeinnamen waren realistisch in de zin dat ze uit Engelse woorden bestonden met een normale lengte. Gedurende 7 dagen controleerde Edelman twee keer per dag of de bewuste domeinnamen ondertussen al geregistreerd waren. Dit herhaalde hij nog twee maal, maar dan met 100 .com- en 100 .net-domeinnamen.

Gedurende de testen werd geen van de bewuste domeinnamen door iemand geregistreerd. Edelman concludeert hieruit dat het hem niet gelukt is om bewijs te vinden dat er nog steeds sprake is van domain name front running, maar dat dit niet betekent dat het fenomeen niet meer bestaat. Mogelijk maken bepaalde registrars die niet in het onderzoek van Edelman zijn meegenomen zich er nog wel schuldig aan. Lees het volledige onderzoek hier (pdf).

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.