Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Regels rond .pro-domeinen worden versoepeld

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 12 augustus 2009 08:03 uur

Nog voor het einde van het jaar zullen bedrijven en professionals in staat zijn een .pro-domeinnaam te registreren van één, twee of drie cijfers of letters.

Nu moeten .pro-domeinen nog uit minimaal vier karakters bestaan, maar de beheerder van .pro, RegistryPro, heeft met de ICANN een akkoord gesloten over de uitgifte van de kortere domeinnamen.

Volgens RegistryPro geeft het hiermee gehoor aan de wens van veel bedrijven. “We hebben meer dan vierduizend e-mails ontvangen waarin gevraagd werd naar .pro-domeinnamen met 1, 2 of 3 karakters”, zegt Caterine Sigmar, directeur van RegistryPro.

Voor twee specifieke domeinnamen zijn zelfs meer dan vijfhonderd aanvragen binnengekomen. Welke dat zijn, wordt er niet bij vermeld. Ook is niet bekend of de uitbreiding van de registratie een wanhoopspoging is om dit toplevel domein toch nog succesvol te laten zijn. Uit een rapport van januari (pdf) blijkt dat het .pro-adres allerminst populair is. Zo waren er begin dit jaar vanuit de Verenigde Staten ruim 18.000 .pro-domeinen geregistreerd. Daarmee was het land al goed voor 54 procent van alle vastgelegde .pro-adressen.

Toch denkt beheerder RegistryPro dat er veel belangstelling zal zijn voor korte adressen zoals i.pro, pr.pro of 777.pro, vooral omdat de adressen gemakkelijker te onthouden zouden zijn.

Wanneer de registratie van de korte .pro-domeinen start en hoe de registratie georganiseerd zal worden, is nog niet exact bekend. Als streefdatum wordt in ieder geval het vierde kwartaal van dit jaar genoemd.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.