Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Internetproblemen Azië nog niet opgelost na tyfoon

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 14 augustus 2009 08:05 uur

kabel-azieDoor de aardverschuivingen die tyfoon Morakot afgelopen weekeinde in China en Taiwan heeft veroorzaakt, zijn zeker zes belangrijke kabels zwaar beschadigd. Hierdoor hebben delen van Azië nog steeds te kampen met internetproblemen.

Bedrijven die netwerkproblemen hebben gemeld, zijn onder meer het Taiwanese Chunghwa Telecom, Singapore Telecommunications, Globe Telecom van de Filippijnen, het Zuid-Koreaanse KT en het Japanse NTT DoCoMo en KDDI.

Met hulp van andere telecombedrijven heeft Chunghwa Telecom het telefoonverkeer van Taiwan naar de meeste landen alweer hersteld. Alleen komen er nog af en toe problemen voor op de lijn naar China, Singapore, Hong Kong en de Filippijnen.

Volgens Chunghwa is de belangrijke onderzeese kabel China-US Cable Network (CUCN) op meerdere plaatsen gebroken waardoor er internetproblemen zijn in het zuidoosten van Taiwan. De CUCN heeft een capaciteit van 80 Gbps en een lengte van ongeveer 30.000 kilometer. De kabel verbindt China, de Verenigde Staten, Japan, Korea en Taiwan.

Dankzij een backup-route via de onderzeese Trans-Pacific Express-kabel en de noordtak van de APCN en de APCN2 is de uitgaande datastroom vanuit Taiwan naar China en de VS weer hervat. De APCN (Asia-Pacific Cable Network) en de APCN2 zijn onderzeese kabels die Japan aan de Verenigde Staten koppelen. Door de typhoon werd eerder deze week ook al de SWM-3 (Southeast Asia – Middle East – Western Europe 3) kabel getroffen, die Taiwan verbindt met de stad Taitung in het oosten.

De getroffen delen van de kabels liggen dicht bij de plaatsen waar de kabels op 26 december 2006 ook braken door de tsunami. Toen waren zeven onderzeese kabels gedurende meerdere dagen onbruikbaar. Toch lijkt de huidige storing ernstiger te zijn dan in 2006, schrijft de Wall Street Journal. Er wordt getracht om de internetkabels in internationaal verband weer werkend te krijgen.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.