Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Internetproblemen Azië nog niet opgelost na tyfoon

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 14 augustus 2009 08:05 uur

kabel-azieDoor de aardverschuivingen die tyfoon Morakot afgelopen weekeinde in China en Taiwan heeft veroorzaakt, zijn zeker zes belangrijke kabels zwaar beschadigd. Hierdoor hebben delen van Azië nog steeds te kampen met internetproblemen.

Bedrijven die netwerkproblemen hebben gemeld, zijn onder meer het Taiwanese Chunghwa Telecom, Singapore Telecommunications, Globe Telecom van de Filippijnen, het Zuid-Koreaanse KT en het Japanse NTT DoCoMo en KDDI.

Met hulp van andere telecombedrijven heeft Chunghwa Telecom het telefoonverkeer van Taiwan naar de meeste landen alweer hersteld. Alleen komen er nog af en toe problemen voor op de lijn naar China, Singapore, Hong Kong en de Filippijnen.

Volgens Chunghwa is de belangrijke onderzeese kabel China-US Cable Network (CUCN) op meerdere plaatsen gebroken waardoor er internetproblemen zijn in het zuidoosten van Taiwan. De CUCN heeft een capaciteit van 80 Gbps en een lengte van ongeveer 30.000 kilometer. De kabel verbindt China, de Verenigde Staten, Japan, Korea en Taiwan.

Dankzij een backup-route via de onderzeese Trans-Pacific Express-kabel en de noordtak van de APCN en de APCN2 is de uitgaande datastroom vanuit Taiwan naar China en de VS weer hervat. De APCN (Asia-Pacific Cable Network) en de APCN2 zijn onderzeese kabels die Japan aan de Verenigde Staten koppelen. Door de typhoon werd eerder deze week ook al de SWM-3 (Southeast Asia – Middle East – Western Europe 3) kabel getroffen, die Taiwan verbindt met de stad Taitung in het oosten.

De getroffen delen van de kabels liggen dicht bij de plaatsen waar de kabels op 26 december 2006 ook braken door de tsunami. Toen waren zeven onderzeese kabels gedurende meerdere dagen onbruikbaar. Toch lijkt de huidige storing ernstiger te zijn dan in 2006, schrijft de Wall Street Journal. Er wordt getracht om de internetkabels in internationaal verband weer werkend te krijgen.

ISPam.nl Job board

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...