Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

bNamed eerste Belgische ICANN accredited registrar

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 14 augustus 2009 08:04 uur

bNamed.netEen .com-, .net-, .tel-domeinnaam of andere gTLD in eigen land registreren zonder reseller, was tot nu toe niet mogelijk voor Belgen. België had tot nu toe namelijk geen enkele ICANN accredited registrar. Daar is nu verandering in gekomen nu bNamed als eerste Belgische onderneming door ICANN is geaccrediteerd is.

De ICANN accreditatie geeft veel flexibiliteit. Zo kan bNamed zelf beslissen welke Whois informatie wordt getoond, iets dat vooral voor resellers een voordeel is, stelt Bart Mortelmans, managing director van bNamed. Ook kan bNamed zelf bepalen hoe transfer e-mails eruit komen te zien en wordt het mogelijk om het papierwerk van fax-transfers in het Nederlands en Franstalig op te stellen. Voorheen moest dit altijd in het Engels, omdat de controle van de formulieren in de Verenigde Staten gebeurde.

Ondanks dat Belgie nu één ICANN accredited registrar heeft, loopt het land nog steeds flink achter op de buurlanden. Nederland telt 7 ICANN accredited registrars, Frankrijk 14, Duitsland 24 en ook Luxemburg heeft één ICANN accredited registrar. Het feit dat België achterloopt op haar buurlanden is niet verbazingwekkend. De Belgische webhostingmarkt wordt grotendeels bedient door buitenlandse partijen. Dit blijkt ook uit de statistieken van het .be-registry DNS BE.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.