Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

.ch-registry gaat zelf e-mail en webhosting aanbieden

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 18 augustus 2009 08:03 uur

SWITCHDat een domeinregistry diensten aan gaat bieden die concurreren met haar eigen registrars wordt gezien als een doodzonde. In Zwitserland is dit echter precies wat er gaat gebeuren. Het .ch- en .li-registry Switch heeft daarvoor dochterbedrijf Switchplus AG opgericht. Volgens Switch is er behoefte aan deze dienstverlening. Daarnaast wil Switch haar eigen toekomst veiligstellen.

Switch bood tot nu toe al rechtstreeks domeinregistraties aan. Uit een enquĂȘte gehouden onder de klanten van Switch bleek dat er behoefte was aan aanvullende diensten, zoals e-mail en webhosting. Op dit moment is het enkel mogelijk om domeinnamen bij Switchplus te registreren. Uiteindelijk is het de bedoeling dat Switchplus ook e-mail en webhosting diensten gaat aanbieden aan particulieren en kleine bedrijven.

De tweede (en wellicht belangrijkste) reden van Switch om dochterbedrijf Switchplus op te richten is om haar eigen toekomst veilig te stellen. Het .ch- en .li-registry wordt door Switch geopereerd op basis van een contract met de Zwitserse telecomautoriteit OFCOM (Swiss Federal Office of Communications). Dit contract loopt in 2015 af. Het is nog onduidelijk of het contract dan verlengt zal worden.

Dit betekent een groot risico voor de omzet en de werkgelegenheid bij Switch. De oprichting van Switchplus zorgt er voor dat mocht de registry functie verloren gaan, Switch(plus) als een registrar/webhoster kan verder draaien. Om naar eigen zeggen zo de toekomst van haar internet domein business veilig te stellen.

patrick, 18 augustus 2009 11:50 am

Daar ben je dan erg blij mee als hoster. Ze vergeten waarschijnlijk voor het gemak dat een registry een heel andere business is als webhosting :)

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.