Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Het Dell dubbeldekker container datacentrum

  • Door
  • Veenman
  • geplaatst op
  • 18 augustus 2009 08:01 uur

DELLDell heeft meer specificaties van zijn dubbeldekker container op het CloudWorld/Next Generation Data Center Conference in San Francisco bekend gemaakt, meldt DatacenterKnowledge. Het container datacentrum van Dell bestaat uit twee op elkaar gestapelde zeecontainers van 40 foot (12 meter) lang. In de container onderop zitten is plaats voor 24 19″ racks en in de container boven de datacentrum infrastructuur.

De inrichting van het datacentrum wijkt op een aantal punten af van traditionele datacentra:

  • De inrichting van de containers is minimalistisch en vooral gericht op het bieden van een veilige omgeving en fysieke beveiliging. Alle bekabeling komt van boven de racks.
  • De buitenlucht wordt waar mogelijk gebruikt om het datacentrum te koelen. De maximale temperatuur van de lucht om te koelen is is 35°C.
  • Zo dicht mogelijk aansluiten op de backbone van het electriciteitsnetwerk en het gebruik van het maximale AC-voltage dat de apparatuur aan kan.
  • Het gebruik van UPS-systemen die parallel zijn geschakeld aan de netspanning.

Deze eigenschappen maken het mogelijk dat het datacentrum een PUE waarde bereikt tussen de 1.28 in gebieden met  een vochtig klimaat en zelfs een PUE van 1.11 in gebieden met een droog klimaat. Dat is net zo efficiënt als verschillende Google datacentra.

Dell Dubbeldekker Container Datacentrum

Tududud, 18 augustus 2009 10:30 am

Zo dicht mogelijk aansluiten op de backbone van het electriciteitsnetwerk en het gebruik van het maximale AC-voltage dat de apparatuur aan kan.

Als ze zo'n kant en klare oplossing leveren, waarom leveren ze dan geen DC stroom, scheelt je weer loss van je AC/DC voeding.

Maurice, 18 augustus 2009 3:00 pm

Er zijn toch meer hardware leveranciers die deze container oplossingen aanboden? *graaft in geheugen*SUN als ik me niet vergis

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.