Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

‘Vuurwerk hief domeinnamen verhuizende klanten op’

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 12 juli 2006 15:01 uur

In het verleden heeft Vuurwerk vertekkende klanten verplicht om hun domeinnaam op te heffen alvorens ze konden weg verhuizen. Op dit gedrag van werd Webwereld door klokkenluider Kyra | e-Motion geattendeerd.

Volgens Marco van den Akker van Kyra | e-Motion heeft Vuurwerk lopen knutselen met de SIDN formulieren. In het opzegformulier van Vuurwerk zoals dat op Webwereld te zien is lijkt het enigzins op een SIDN domeinnaam ophef formulier, maar dan met nog een ja/nee optie voor verhuizen van de domeinnaam. Volgens Remco Meerstra, directeur van moederbedrijf Versatel werd dit in het verleden zo gedaan omdat mensen hun contract opzegden om weg te verhuizen, maar dat uiteindelijk niet deden, waardoor Vuurwerk nog wel voor het domeinnaam moest betalen. Op deze manier kon Vuurwerk de bewuste domeinnamen dan wel opheffen

Echter zo garandeerd Meersta ook doen ze alles volgens de regels van de SIDN. Hoe je het ook went of keert, hij heeft daar gelijk in. De klanten ondertekenen namelijk simpelweg een SIDN opzegformulier en daar zit ook nog een extra optie voor versatel ‘verhuizen ja/nee’.

Wat ik mis in het artikel op webwereld is een reactie van de SIDN, echter zoals wel vaker houden zich er weer buiten. Erg jammer, gezien zij de enige zijn die uitsluitsel kunnen geven over de legitimiteit van de kwestie en formulieren.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.