Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

‘Vuurwerk hief domeinnamen verhuizende klanten op’

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 12 juli 2006 15:01 uur

In het verleden heeft Vuurwerk vertekkende klanten verplicht om hun domeinnaam op te heffen alvorens ze konden weg verhuizen. Op dit gedrag van werd Webwereld door klokkenluider Kyra | e-Motion geattendeerd.

Volgens Marco van den Akker van Kyra | e-Motion heeft Vuurwerk lopen knutselen met de SIDN formulieren. In het opzegformulier van Vuurwerk zoals dat op Webwereld te zien is lijkt het enigzins op een SIDN domeinnaam ophef formulier, maar dan met nog een ja/nee optie voor verhuizen van de domeinnaam. Volgens Remco Meerstra, directeur van moederbedrijf Versatel werd dit in het verleden zo gedaan omdat mensen hun contract opzegden om weg te verhuizen, maar dat uiteindelijk niet deden, waardoor Vuurwerk nog wel voor het domeinnaam moest betalen. Op deze manier kon Vuurwerk de bewuste domeinnamen dan wel opheffen

Echter zo garandeerd Meersta ook doen ze alles volgens de regels van de SIDN. Hoe je het ook went of keert, hij heeft daar gelijk in. De klanten ondertekenen namelijk simpelweg een SIDN opzegformulier en daar zit ook nog een extra optie voor versatel ‘verhuizen ja/nee’.

Wat ik mis in het artikel op webwereld is een reactie van de SIDN, echter zoals wel vaker houden zich er weer buiten. Erg jammer, gezien zij de enige zijn die uitsluitsel kunnen geven over de legitimiteit van de kwestie en formulieren.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

De jaarcijfers bekeken: Hostway
nachnahme kreditkarte zahlen: Den perfekte basis-tee for mig er i viscose(blanding), falder tungt og løst, er tynd, har bådu...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!