Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Nederlander op Symantecs lijst ‘Dirtiest Websites Sites of Summer 2009’

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 21 augustus 2009 08:02 uur

Dirtiest-websitesBeveiligingsbedrijf Symantec heeft een lijst met honderd ‘vervuilde’ sites samengesteld waarop malware, Trojaanse paarden, virussen en andere digitale troep wordt aangeboden. In de lijst komt ten minste één site voor die in Nederland wordt gehost.

De zogeheten Dirtiest Web Sites of Summer 2009-lijst is samengesteld op basis van gegevens van Norton Safe Web. In de lijst komt in ieder geval de Nederlandse website magic4you.nu voor. Dit is een site van Dirkjan Vis, een internetondernemer die nog meer domeinnamen in bezit heeft zoals eurolutions.nl en zietuwel.nl.

De Nederlandse site magic4you.nu levert volgens Norton een beveiligingsrisico op, mogelijk door het gebruik van een slecht beveiligd cms. De site bevat volgens Norton ruim 9700 bedreigingen. Dat is nog relatief weinig als 40 van de 100 sites op de Dirtiest-lijst meer dan 20.000 bedreigingen en valkuilen bevatten.

De meest voorkomende bedreiging op de sites is malware, gevolgd door beveiligingslekken en browserexploits. Symantec waarschuwt ervoor dat alleen een bezoek aan websites die op de lijst staan, dus zonder iets te downloaden of ergens op te klikken, al voldoende kan zijn jezelf bloot te stellen aan risico’s van cybercriminelen.

Dirkjan Vis, 21 augustus 2009 7:49 pm

Bedankt voor de tip. Niet een van mijn zakelijke of actieve domeinen en bij mij niet zo direct opgemerkt. Inderdaad lijkt er in het Joomla! template een Trojan te zijn geslopen. Zal er direct wat aan doen. :-)

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.