Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Nieuwe Bittorrent tracker ontlast providers

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 25 augustus 2009 08:01 uur

BitTorrentDe netwerken van providers worden zwaar belast door het gebruik van bittorrent. Een van de problemen is dat er ook van peers wordt gedownload die ver weg zijn. Het Zweedse bedrijf Peerialism werkt aan een nieuwe meer intelligente Bittorrent tracker, die peers selecteert op basis van hun locatie, meldt TorrentFreak.

Uit tests blijkt dat de intelligente tracker er voor zorgt dat bittorrent downloads 30 tot 150% sneller gaan, terwijl de belasting van de netwerken van providers met 20 tot 50% afneemt, stelt Peerialism CTO Andreas Dahlström. Een ander voordeel van het nieuwe systeem is dat er geen wijzigingen aan Bittorrent clients nodig zijn. Naast de voordelen is er ook een nadeel. Het berekenen van de dichtstbijzijnde peers vraagt meer cpu-kracht en geheugen. Dat betekent dat beheerders van trackers zullen moeten investeren in nieuwe hardware.

De intelligentie Bittorrent tracker is gebaseerd op de meest gebruikte open source Bittorrent tracker OpenTracker. Deze wordt ondermeer gebruikt door The Pirate Bay, OpenBitTorrent en PublicBitTorrent. De nieuwe intelligente tracker heeft als codenaam OpenTracker 2.0 meegekregen en zal in september worden vrijgegeven.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.