Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Uptime Institute past tier normering datacentra aan

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 27 augustus 2009 08:01 uur

uptimeinstituteDe tier normering van datacentra van het Uptime Institute zijn de defacto standaard voor de uptime verwachting van datacentra. Er is echter ook kritiek op de tier normering. De normering zou te weinig flexibel zijn en moet worden aangepast vinden criticasters, meldt SearchDatacenter.

Hier is door het Uptime Institute gehoor aan gegeven door een commissie in het leven te roepen. De leden van de commissie zijn datacentrum eindgebruikers, die tevens lid van het Uptime Institute zijn. De commissie is in mei dit jaar opgericht heeft op dit moment 32 leden.

Een doelstelling die de commissie heeft is om het verschil tussen een niet redundant tier-1 datacentrum en een inpandig datacentrum scherper te stellen. Een ander punt is internationalisering van de tier normering. In de VS wordt bijvoorbeeld elektriciteitsdistributie op 480V geschakeld, in Canada op 600V en in Europese landen is het weer anders. Dat zijn allemaal facetten waar de tier indeling rekening mee zou moeten houden, stelt Mike Wills, lid van de commissie en director of facilities management bij de Bank of Montreal, wiens datacentrum volgens de hoogste tier normering (tier-4)  gecertificeerd is.

Het is de bedoeling om aan het einde van het jaar al een concept van de nieuwe tier normering klaar te hebben. Het is mogelijk dat deze in 2010 al van kracht wordt.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.