Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Eerste internet kabel over land tussen China en India

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 28 augustus 2009 08:05 uur

China TelecomHet internetverkeer tussen de twee grootste opkomende naties ter wereld China en India verliep tot nu toe via onderzeese kabels. De ingebruikname van de eerste kabel via land die China en India verbind brengt hier verandering in en vergroot de hoeveelheid beschikbare bandbreedte tussen beide landen met een factor duizend.

“De lancering van de internet kabel tussen China en India maakt een einde aan het monopolie van internationale onderzeese kabelsystemen voor verbindingen tussen China en India”, zegt Donald Tan, voorzitter van China Telecom Americas, “Door het bieden van een directe verbinding tussen de twee grootste opkomende naties ter wereld, zal de groei van politieke, culturele en zakelijke relaties tussen China en India en andere Zuid-Aziatische landen worden bevordert. Dit draagt bijĀ  tot een grotere welvaart in de regio.”

De kabel over land is aangelegd door China Telecom in samenwerking met Reliance. De kabel loopt van China via Tibet naar India. De kabel maakt gebruik van SDH en WDM voor transmissie. De theoretische maximale capaciteit van de kabel is 4.8 Tbps. Initieel wordt er met 20Gbps maar een fractie van de maximaal beschikbare capaciteit gebruikt.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.