Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Dagelijks ruim 2100 nieuwe .eu-domeinnaamregistraties

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 28 augustus 2009 08:03 uur

.eu domeinEuropeanen hebben in de maand juli gemiddeld 2133 .eu-domeinnamen per dag geregistreerd. De vraag naar Europese domeinnamen blijkt ineens weer snel te stijgen, maar de onderlinge handel in Europese domeinnamen neemt juist af.

Hoewel het aantal .eu-domeinnamen nog elke maand groeit, nam de groei sinds juli 2008 wel langzaam af. Met de afgelopen maand achter de rug, lijkt daar een einde aan te zijn gekomen. Vorige maand werden maar liefst 66.129 nieuwe .eu-domeinnamen aangevraagd. Dat is 15 procent meer dan in dezelfde maand een jaar eerder.

Dit blijkt uit vroegtijdig gepubliceerde cijfers van het kwartaalverslag van domeinnaambeheerder Eurid. Een verklaring voor de plotselinge toename in het aantal nieuwe registraties heeft Eurid niet.

Eurid-directeur Marc van Wesemael merkt in een persbericht op dat er afgelopen maand weinig is gehandeld in bestaande .eu-domeinen. Ongeveer één op de honderd domeinnamen wisselde van eigenaar, terwijl dat een jaar eerder nog één op de dertig was.

Aan het einde van het tweede kwartaal telde Eurid ruim 2,9 miljoen .eu-registraties. Dat zijn er 3,1 procent meer ten opzichte van dezelfde periode in 2008. Niet alleen komen er steeds nieuwe aanvragen bij, ook kent het .eu-domein een relatief hoog aantal trouwe klanten. Volgens Eurid is het aantal domeinnaaameigenaren dat zijn registratie laat verlengen, met 81 procent hoger dan gemiddeld in de sector.

Volgende maand wordt het complete kwartaalverslag online gezet.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.