Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Parallels wil naar de beurs

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 1 september 2009 08:05 uur

ParallelsParallels wil binnen twee jaar naar de beurs. Parallels CEO Serguei Beloussov denkt dat zijn bedrijf door een beursgang onafhankelijk kan blijven. Enkel op die manier kan worden voorkomen dat de virtualisatie software maker wordt overgenomen, meldt Bloomberg.

In de hostingbranche is Parallels vooral bekend van haar hegemonie op de markt voor hosting producten. De kernactiviteit van Parallels sluit hier naadloos op aan: virtualisatie. De virtualisatie producten van Parallels zijn niet alleen in trek bij klanten van het bedrijf, maar ook bij de grootmachten in de ICT-branche. Volgens Beloussov hebben ondermeer IBM en Microsoft interesse getoond om zijn bedrijf over te nemen.

Om een overname van Parallels af te wenden en onafhankelijk te blijven, wil Beloussouv binnen twee jaar naar de beurs gaan door middel van een IPO (beursgang). Echter moet het bedrijf dan nog wel groeien vindt Beloussouv, op dit moment heeft Parallels 700 medewerkers en een jaarlijkse omzet van 100 miljoen dollar. Ter vergelijking VMware – een spinoff van EMC2 – de grootste concurrent van Parallels heeft een omzet van 1.9 miljard dollar het afgelopen jaar. VMware ging twee jaar geleden al naar de beurs.

gerwin, 1 september 2009 12:45 pm

Ik snap niet in hoe een beursgang een overname kan tegenhouden? Want volgens mij ben je dan afhankelijk van beleggers. Vijandelijke overname's lijken mij dan juist makkelijker. Hij zal er zelf wel beter van worden ...

Anyways als MS de boel overneemt weten we stiekem toch wel wat er gaat gebeuren ....

Randy ten Have, 2 september 2009 8:15 am

Was het niet juist Parallels die zo'n beetje alle concurrentie heeft overgenomen? Anyway, leuk voor mijn aandelenpakket. Ik zeg doen!

Dennis Wijnberg (Oxilion), 4 september 2009 9:31 am

Ik beleg principieel niet in bedrijven waar ik niets mee heb. Parallels is er daar 1 van.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.