Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Nieuw datacentrum nodig vanwege succes Twitter

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 2 september 2009 08:04 uur

twitter-logoDe datacentra van NTT America barsten bijna uit hun voegen door het succes van microblogdienst Twitter. Het bedrijf breidt daarom de capaciteit van zijn datacentrum uit met een gloednieuwe dataruimte van ruim 4500 vierkante meter in Silicon Valley.

Het nieuwe datacentrum wordt gevestigd in Santa Clara en is erg belangrijk voor de provider die van dit centrum dan ook vanzelfsprekend een ware vesting maakt. Het datacentrum wordt permanent bewaakt, er worden kogelwerende ramen gebruikt, de toegang wordt beveiligd met biometrische scanners en het centrum zal vol worden gehangen met beveiligingscamera’s.

Hoewel NTT America het zelf niet expliciet meldt, is de uitbreiding volgens Datacenterknowledge.com noodzakelijk door de explosieve groei van Twitter. De microblogdienst heeft zijn infrastructuur via een managed hosting-overeenkomst in januari 2008 uitbesteed aan NTT America.

Aangezien het dataverkeer van Twitter vorig jaar met maar liefst 752 procent is toegenomen, is uitbreiding onvermijdelijk. En in de eerste helft van dit jaar is de groei nog sneller gegaan doordat steeds meer mensen, onderwie een groot aantal bekende Amerikanen, is gestart met Twitteren.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.