Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Zullen webhostingbedrijven as-such overleven?

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 13 juli 2006 11:05 uur

Webhostingbedrijven leveren nu aan hun klanten een domeinnaam, een stukje schijfruimte en dataverkeer, waar ze hun website op kunnen plaatsen en daarnaast ook voor zorgt dat ze kunnen e-mailen. Nu zal hiervoor vast altijd een markt blijven, echter vraag ik me af of er voor de huidige hoeveelheid bedrijven die nu dit soort dienstverlening aanbieden nog plek zal zijn over een aantal jaren.

Het punt is naar mijn idee namelijk dat webhosting opzichzelf geen doel is, maar een middel om het doel van je website in de lucht te hebben of iets abstracter, te kunnen communiceren te bereiken. Het is dus absoluut noodzakelijke dienstverlening, echter vraag ik me dus af of dit soort dienstverlening nog lucratiever genoeg zal zijn om er een bedrijf volledig op te baseren.

Het zelfde zie je bij boeren, die leveren een essentieel product namelijk onze voeding, echter kunnen de meesten nauwelijks en vaak enkel dankzij subsidies het hoofd boven water houden. Als je het product dat de boeren leveren naar de uiteindelijke eindgebruiker volgt zie je dat bij elke verwerkingsstap de prijs bijna kwadratisch toeneemt. Dus hoe meer verwerking er van het boerenproduct heeft plaats gevonden hoe duurder het product is geworden en hoe verder je in de verwerkingsketen zit, hoe lucratiever.

Bij webhosting zie je het zelfde, waarbij de diensten die bovenop de webhosting geleverd worden, zoals ASP-diensten, publishing diensten (weblogs), CMS aanbieders en andere aanbieders van webbased services bovenop de webhosting beter boeren dan de webhoster.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.