Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

EuroDNS neemt Registreerhet.nl over

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 24 oktober 2007 07:46 uur

EuroDNS neemt domeinnaam reseller Registreerhet.nl overEuroDNS heeft bekend gemaakt de Nederlandse domeinnaam reseller Registreerhet.nl te hebben overgenomen. Daarbij is het vooral interessant dat EuroDNS, dat pas sinds één maand officieel een lokale vestiging in Nederland heeft, bezig is om haar positie in de Nederlandse markt te versterken door middel van de overname van Registreerhet.nl.

Telkens meer grote buitenlandse webhosters proberen voet aan de grond te krijgen in de Nederlandse markt, waaronder Amenworld, EuroDNS, One.com, STRATO en Rackspace. Buitenlandse webhosters gaan denk ik telkens meer invloed gaan krijgen op de Nederlandse markt. Ik denk dat dit voor een consolidatieslag gaat zorgen, waarbij er telkens duidelijker een verschil gaat ontstaan tussen webhosters mét en zonder eigen infrastructuur.

Luke // Telahosting, 24 oktober 2007 8:20 am

Gefeliciteerd EuroDNS :)
Denk echter wel dat Openprovider, TransIP, e.d, blijft domineren op de reseller-domeinenmarkt in Nederland.
[quote]
Buitenlandse webhosters gaan denk ik telkens meer invloed gaan krijgen op de Nederlandse markt.

[/quote]
Ik weet het zo net nog niet, ze krijgen het ook voor elkaar om hun kansen weg te gooien heb ik het idee:
http://www.ispgids.com/isp/b-one-webhosting
http://www.ispgids.com/isp/lycos
etc. ;)

Er zal inderdaad wel een verschil gaan ontstaan tussen hosters mét en zónder eigen infrastructuur denk ik

Thijs | HostWise, 24 oktober 2007 9:58 am

Ik denk dat de Nederlandse markt in Europa uniek is. Met name omdat het in vergelijking met andere Europese markten transparant, maar ook erg versnipperd is. Daarnaast denk ik dat het verder is ontwikkeld dan andere Europese martken. Hier een vinger in de pap krijgen is dus belangrijk.

Als ik dit lees vraag ik me direct af of het andersom ook zo is. Hoeveel Nederlandse hostingbedrijven opereren ook in het buitenland?

Arjan Bijnen, 24 oktober 2007 1:52 pm

Uiteraard gaat er hierdoor ook een nog groter verschil ontstaan tussen bedrijven welke telefonisch bereikbaar zijn en snel support leveren en bedrijven welke een waardeloos support bieden.

Met prijzen valt veel te rommelen en zijn er ontzettend grote marketingsstratagieen op te zetten. De kwaliteit van de diensten en het support daarvoor is veelal echter het eerste punt wat er aan onderdoor gaat.

Daarnaast wil ik benadrukken dat een partij met een eigen netwerk uiteraard niet per definitie diensten leverd waarbij de snelheid en kwaliteit hoog is.

Michaël de Moel, 3 november 2007 12:23 am

In verband met de overname van registreerhet.nl is het systeem van registreerket op 31-10-07 uit de lucht gehaald. En tot op heden heb ik van Eurodns geen login gegevens of andere info ontvangen. Van realtime domeinregistratie is du geen sprake.
Ik hoop dat het snel beter wordt.

Mark, 3 november 2007 9:45 pm

@Michaël:
Maandag ontvang je er een email over heb ik vernomen van iemand binnen EuroDNS (staat ook op webhostingtalk.nl).

Maarten, 4 november 2007 5:08 pm

Nou mooie zaak!

Ik wist niets van deze overname af. Vandaag krijg ik ineens een bericht van eurodns dat een van mijn domainen expired. Deze heb ik in september pas geregistreerd! Ik heb geen login of wat dan ook ooit gekregen. Als het domain gereleased wordt en overgenomen door een bulkregister heb ik mooi gedonder!
Bovendien zijn de prijzen van registratie vele malen hoger!
Dit bevalt mij totaal niet! Heb er geen goed gevoel over.

Wietse, 5 november 2007 1:19 pm

Ik krijg van de week ineens een mailtje dat er een domein wordt omgezet naar nieuwe provide snapte er nik van en krijg vandaag ineens een mail met inloggegevens voor eurodns.

Slaat echt 3 keer nergens op. Tevens ben ik het met Maarten eens dat de prijzen echt schandalig duur zijn.

Dit is een schandalige werkwijze.

Michaël, 5 november 2007 2:57 pm

Heb vandaag ook logingegevens ontvangen. De prijzen staan nog op de standaard prijzen van EuroDNS maar die worden nog aangepast aan die van Registreerhet ,behalve een kleine verhoging van het SIDN max 5% wordt wel doorgevoer. Deze zou door Registreerhet ook worden doorgevoerd.

Verder staan er nog wel veel fouten in mijn overzicht van domeinen. Het is alleen jammer dat er met een Credit Card betaald moet worden of dmv een prepaid. Dat liep via registreerhet prima met factuur achteraf.

Ik ben in het verleden naar registreerhet gegaan om dat de registrar daarvoor erg rommelig was. Vooralsnog gaat de overgang naar EuroDNS ook niet erg vloeiend.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.