Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Netwerken met IPv6 groeit gestaag

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 11 september 2009 08:03 uur

IPv6Het aantal netwerken dat IPv6 connectiviteit kan aanbieden groeit gestaag. Gisteren kreeg de redactie van ISPam.nl het bericht dat ook Digires Nijmegen native IPv6 bandbreedte aan haar klanten aan kan bieden. Het Digires  datacentrum staat in Nijmegen en is sinds ruim een jaar in gebruik. Voorheen stond dit datacentrum ook wel als TELE2 pop bekend.

Is het een trend, of zijn juist de kleinere (en regionale?) aanbieders en datacentra de mensen die voorlopen met de stap naar IPv6? Oxilion dat ruimte heeft in de Equinix datacentra in Enschede, Zwolle en Amsterdam kan Ipv6 bandbreedte aanbieden, BIT doet dit vanuit drie datacentra in Ede, ISP-Services vanuit Doetinchem en Nedzone vanuit Steenbergen. Dat terwijl in de grotere datacentra in Amsterdam IPv6 connectiviteit nog een probleem kan zijn.

In een e-mailwisseling met TransIP lieten zij weten dat de uplinkproviders nog geen IPv6 transit aanbieden, maar hiermee wel bezig te zijn. Leaseweb biedt sinds enkele maanden op verzoek IPv6 adressen uit aan klanten.  Netwerkvereniging Coloclue levert al geruime tijd IPv6 adressen aan klanten en heeft enkele racks in het DCG datacentrum in Amsterdam. Hoe staat het met de uplinkprivider van de lezers van ISPam.nl?

George, 11 september 2009 9:53 am

XS4All biedt alle jaren native IPv6 voor colo-klanten in Amsterdam. BIT doet dit ook al een tijd.

Sebastiaan Stok, 11 september 2009 10:21 am

We-Dare Rotterdam bied ook IPv6 connectiviteit :)

Dennis, 11 september 2009 11:34 am

Grafix heeft ook al een tijd IPv6 beschikbaar.

Niels Raijer, 11 september 2009 11:35 am

Netwerk*vereniging* Coloclue (niet Netwerkverbinding ;-) ) heeft leden, geen klanten, en naast racks in DCG ook racks in euNetworks en Schuberg Philis. En inderdaad, IPv6 krijgen onze leden al sinds de oprichting van Coloclue in 2003. Voor een hostingnetwerk is dat niet zo ingewikkeld. Access daarentegen...

Mark, 11 september 2009 3:14 pm

ReasonNet bied ook al geruime tijd IPv6. Echter kunnen nog niet alle partijen binnen het ReasonNet netwerk het aanbieden, omdat hun apparatuur nog geen IPv6 aan kan of hun leverancier het niet aan wil/kan bieden.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.