Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

‘Claim een al geregistreerde .TK-domeinnaam’

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 30 oktober 2007 07:44 uur

‘Merkhouders kunnen geregistreerde .TK-domeinnamen claimen’Sinds een bezoek van een delegatie uit Tokelau aan West-Europa, is er een stormloop ontstaan op betaalde .TK-domeinnamen. Door de grote belangenstelling voor betaalde .TK-domeinnamen hebben Dot TK en Tokelau besloten om tijdelijk geen nieuwe betaalde .TK-domeinnaam registraties meer toe te staan en een sunrise periode in te lassen.

Claim een al geregistreerde domeinnaam
Tijdens de sunrise periode kunnen alleen merkhouders hun .TK-domeinnaam registreren, maar niet alleen dat, ook kunnen merkhouders, gratis (advertentie bevattende) geregistreerde  .TK-domeinnamen, die met hun merk overeenkomen claimen. De houders van de gratis .TK-domeinnamen hebben namelijk enkel een gebruiksrecht en geen bezit. De kosten voor het registreren van een .TK-domeinnaam tijdens de sunrise is afhankelijk van de locatie van de merkhouder, 75 pond, 99 euro of 149 dollar.

Marketingstunt
Het is een mooi verhaal van Dot TK, of er echt zo’n run op betaalde .TK-domeinnamen is vraag ik me af. Al is dit wel een leuke marketingstunt van Dot TK, die vast al voorafgaand aan het bezoek van de delegatie uit Tokelau aan West-Europa is bedacht. Dat Dot Tk het verder ook goed doet, blijkt wel uit het feit dat er maar liefst 1,7 miljoen .TK-domeinnamen zijn geregistreerd, waarmee het tot de top 10 grootste ccTLD’s ter wereld behoort. Al wordt er door de meeste registranten niks betaald voor hun .TK-domeinnamen.

AlexanderOnline, 30 oktober 2007 12:12 pm

"die vast al voorafgaand aan het bezoek van de delegatie uit Tokelau aan West-Europa is bedacht"
Ik kan nergens wat vinden over dat hele bezoek. Ook bedacht?

Arnout Veenman, 30 oktober 2007 12:29 pm

AlexanderOnline, in september stond er op Emerce.nl een stuk over de delegatie uit Tokelau die West-Europa bezocht: http://www.emerce.nl/nieuws.jsp?id=2128270 .

TotallyHosted, 30 oktober 2007 11:16 pm

Het imago van .tk is al heel lang gewoon "stuk", door al die crap die er op is aangemaakt. Dat vind je nauwelijks op andere domein-extensies.

Mark, 31 oktober 2007 9:44 am

@TotallyHosted:
Dat zie je met alle gratis TLDs op enig moment. Stel de .EU was gratis geweest, dan was daar nog veel meer crap geweest.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.