Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Podcast #3: SIDN en DahHosting in de rebound

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 13 juli 2006 22:09 uur

In deze derde ISPam.nl Podcast met Arnout Veenman opnieuw SIDN en DahHosting als onderwerp, om de balans op te maken, waarbij ik op voorhand al kan vertellen dat het er niet beter op is geworden!

ISPam.nl Podcast 3: SIDN en DahHosting in de rebound

Voor de liefhebbers heb ik dit keer de transcript van de podcast hieronder geplaatst.

SIDN en DAHHosting in de rebound

Welkom bij deze derde ISPam.nl podcast met Arnout Veenman met als titel ‘SIDN en DAHhosting in de rebound’

Mijn laatste podcast ging over de SIDN en DAHHosting, waarbij er nogal wat problemen zijn met beiden. DAHHosting zou de klanten van Triple-V VOF hebben overgenomen. DAHHosting wildde echter niet meewerken aan de verhuizing van een aantal domeinnamen die uit privacy overwegingen op naam van Triple-V zelf stonden.

Daarnaast had ik ook aangekondigd om te kijken of ik in de raad van toezicht van de sidn kan komen, omdat de rol van de SIDN in deze kwestie voor mij de druppel was die mij liet zien dat wat ze doen naar mijn idee niet in belang is van de deelnemers en houders.

Waar zijn we nu. DAHHosting heeft in de kwestie van de domeinnamen die op naam staan van Triple-V laten weten dat ze voor 100 euro per domeinnamen hun toestemming verlenen. Je hoort het goed HONDERD EURO PER DOMEINNAAM!

De SIDN is overigens ook leuk bezig. Ik stuur een e-mail met het verzoek om een kopie van het regelement omvang en samenstelling raad van toezicht. Direct nadat ik het verzoek had gestuurd kreeg ik een ontvangstbevestiging terug met het feit dat ik binnen 3 werkdagen of een inhoudelijk antwoord zou krijgen of de mededeling dat het wat langer zou gaan duren.

Na exact 3 werkdagen had ik nog steeds niks gehoord van de SIDN, dus stuur ik een herinnerings e-mailtje. Waarop ik weer een dag later krijg te horen dat het verzoek wat meer tijd nodig had en excuses voor de vertraging. Daarnaast krijg ik een e-mail van een andere medewerkerster die mij er op wijst dat zij het in behandeling heeft en een dag later mij een inhoudelijk antwoord zou geven. Wat dus niet gebeurd is vandaag.

Zowel de SIDN als DAHHosting hebben zich weereens van hun beste kant laten zien. Tot zover deze derde ISPam.nl podacast met Arnout Veenman. Tot de volgende podcast.

Oberon, 15 juli 2006 3:33 pm

DahHosting is weer lekker bezig zeg...
En SIDN natuurlijk ook.

De service van SIDN zou wel eens beter mogen, de DNS is ook anders, bij .net bijvoorbeeld werkt je domein binnen een paar minuten, bij sidn duurt het een dag.

DAHHOSTING, 29 juli 2006 3:26 am

Beste Arnout Veenman,
Heb je wel contact gemaakt met DAHHOSTING?
In het kader van hoor en wederhoor?
Ze nodigen u graag uit voor een gesprek en of bezoek. De koffie staat altijd klaar.
M.v.gr,
Het DAHHOSTING Team

Arnout Veenman, 29 juli 2006 9:03 am

Beste Duncan/DAHHOSTING,

Via MijnEigendomein.com is er héél veel contact geweest met jullie. Ik heb mij vanaf het begin af aan persoonlijk met deze kwestie bemoeit en in geadviseerd. Daarbij heb ik in alle schriftelijke communicatie inzicht gehad en van alle mondelinge communicatie verslag. Dus ik denk dat het beeld dat ik heb vrij zuiver is.

Gezien mijn adviserende rol in de communicatie naar jou en de SIDN, denk ik dat ik ondanks dit geen journalistiek medium is, correct wederhoor heb toegepast.

Overigens was de communicatie, de voorstellen en de toonzetting van jouw kant beneden elke pijl.

Heerlijk om via deze weg semi persoonlijk tegen je te kunnen zeggen dat ik je optreden een schande vind en naar mijn persoonlijk mening geven bedrijven als DAHHosting de branche een slechte naam.

Groet,

Arnout

DAHHOSTING, 29 juli 2006 10:30 pm

Beste Arnout Veenman,
Dan ben je toch niet goed op de hoogte van de gang van zaken. Of je verzuimd het hier te vermelden, dat wij voor ongeveer 6 maanden alle klanten een gratis optie hebben aangeboden.
Zie ook nergens staan dat ik persoon contact gemaakt heb met bepaalde klanten over het juridisch getouw trek met Triple-v aan de ene kant en wij samen de klanten aan de andere kant.
Ik zie ook nergens staan dat wij in totaal meer dan Euro. 25.000,-- hebben verloren en of geïnvesteerd in dit heel gedoe van Triple-v.
Kortom je bent dus niet volledig op de hoogte van alle details.
Gezien jou deelname en of werking van deze website dat openbaar is, lijkt mij het heel belangrijk om niet eenzijdig te werk te gaan.
Ik denk dat deze site en al jou andere projecten beter tot uiting zullen komen als er ook daadwerkelijk juiste en of volledige informatie wordt vermeld.
Met vriendelijke groeten,
Duncan Emanuels

Arnout Veenman, 30 juli 2006 9:04 am

Beste Duncan,

Waarschijnlijk ben ik beter op de hoogte dan je kan vermoeden. Hier op ISPam.nl heb ik dit onderwerp vanaf begin af aan doorgelicht, dus al het relevante is gemeld.

Wat er niet klopt is dat de klanten een overeenkomst met Triple-V VOF hadden en bij Triple-V daarvoor betaald hadden. Zodoende moest Triple-V simpelweg meewerken aan verhuizingen. Door dat niet te doen bleef Triple-V in gebreke.

Ineens kom jij met je bedrijf en biedt de klanten 'vrijwillig' een overstap naar jouw bedrijf aan waarbij de klanten in december weer een factuur van jou zullen krijgen. Echter als ze weg willen moeten ze je 10 euro per domeinnaam betalen, in verband met gemaakte kosten.

De klanten hebben echter een overeenkomst met Triple-V VOF die volledig is betaald en zodoende moest dat contract met Triple-V worden uitgevoerd, waarbij er geen extra kosten zijn gezien er voor de dienst(en) al betaalt was en geen nadere afspraken waren!

Dus nu de klanten naar jou kunnen overstappen en je dus de contracten voor Triple-V waarneemt en van daaruit kunt laat overstappen naar jou, ben je dus verplicht deze uit te voeren onder de voorwaarden zoals overeengekomen tussen Triple-V VOF en de klant.

Echter wenste jij per domeinnaam, waarbij het enkel de domeinnamen betrof waarbij je vehuizing kon blokkeren, een financieele vergoeding te ontvangen.

Laat ik het woord oplichting niet in de mond nemen, maar naar mijn idee klopt er niks van je handelswijze en riekt het naar snel even geld verdienen, van die 25K die je geinvesteerd zou hebben geloof ik dan ook helemaal niks. Net zoals dat je een dure advocaat zou hebben in moeten huren, zoals je tegenover Hans Lankhorst van de SIDN hebt verklaard.

Nee, Duncan, je hebt helemaal gelijk en ik heb het helemaal verkeerd. Ik hoop dat ik voor mijn lezers en luisteraars zo nog wat verdere duidelijkheid heb kunnen verschaffen.

Overigens ook nog zoiets he, je hebt een eigen datacentrum, Databarn aan de zekeringstraat in Amsterdam. Echter volgens mijn eigen gegevens uit mijn eigen website datacentrumgids.nl is de eigenaar toch echt We Dare BV.

Daarnaast vond ik een reactie onder dit bericht, eveneens http://www.ispam.nl/archives/55/triple-v-klanten-in-goede-handen/#comments interessant. Dus wellicht komt er binnenkort nog een bericht over jouw handelswijze Duncan.

DAHHOSTING, 1 augustus 2006 10:12 am

Beste..
Laat maar...onze jurist weet beter en de mensen 'met' wat breder inzicht van zaken ook.
Hun juristen hebben inmiddels ook iets meer kennis van zaken mogen ontvangen, want dat hadden die ook niet.
Veel succes met alles hier en daar.
Jullie zullen nog veel meer van DAHHOSTING horen.
Positief of negatief, maakt mij niet uit.
Je kan nooit een ieder tevreden stellen, sommige mensen denken dat alles voor niets kan.
M.v.gr,
Duncan Emanuels
Namens vele duizenden klanten in NL en daar buiten.

Wonka, 1 augustus 2006 11:15 am

Donderop idioot... met je betalen binnen 2 dagen

Ubermensch, 1 augustus 2006 12:20 pm

Duncan weet alles beter. Hij denkt ook alles groter. Hoe zat het ook alweer met Databarn.nu? Meneer doet zich maar al te graag groot voor. Zo groot zelfs, dat hij met DAH-Hosting opnieuw mocht beginnen na zijn vorige failissement. Vooral doorgaan met alles beter weten Duncan, jij komt er wel.

Robin Prijs, 31 oktober 2006 10:06 pm

Goh, waarom ben ik niet verbaasd jouw flutbedrijfje hier te treffen Duncan. DAH Hosting... pfff, een lachterje. Ze weten vaak niet eens inhoudelijk een oplossing te geven, hun livestream ligt om de zoveel tijd weer eens plat en ze zijn nog onbeschoft ook. Ja Duncan, steeds meer mensen krijgen je door knul. Jij komt er wel *ahum*. Maar jij bent dan ook niet geinteresseerd in mijn "paar rot euro's" zoals je het zelf zo mooi verwoorde tegen mij als kleine klant. Haha, ik lach je uit man, amateur. Vergeet niet dat de ICT wereld klein is. HEEL klein.

gedupeerde, 5 augustus 2009 11:35 am

En meneer is inmiddels gevlucht naar Curacao met een hoop gedupeerden hier in NL. Pas op want daar begint ie weer opnieuw.

Wat een triest figuur...

Jan Peter, 7 augustus 2009 4:11 pm

ja, lache! meneer emanuels is al een aantal maanden gevlucht en al zijn gegevens bij provider leaseweb zijn inmiddels gewijzigd.

meneer had daar een bedrag in de tientallen duizenden euro's open en dat wilde hij niet meer onder 'DAH' betalen, maar via de 'nieuwe onderneming'. na veel heen en weer geneuzel is er toch gehoor gegeven met betaling in termijnen. berichten dat de heer emanuels er persoonlijk helemaal door zat is niet vreemd.

meneer had 'schijt' en zou alle klanten vertellen bij leaseweb verhaal te komen halen, maar ach..

succes dun!

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.