Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

‘Eén op de vijf bedrijven gebruikt Google Apps’

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 18 september 2009 08:03 uur

GoogleDocsHet gebruik van Google cloud-applicaties zoals Docs schiet snel omhoog. Inmiddels zegt één op de vijf bedrijven deze toepassingen vaak te gebruiken.

Er wordt getornd aan de marktdominantie van Microsoft Office. Uit onderzoek van het bureau IDC blijkt dat 19,5 procent van de ondervraagde bedrijven zegt dat Google Docs veel gebruikt wordt. Twee jaar geleden zei nog maar 5 procent van de bedrijven dat te doen.

Voor het onderzoek zijn 262 mensen ondervraagd, van wie 80 procent in de VS woont. Bijna tweederde van de ondervraagden werkt in de it-sector en 23 procent is directeur of vice-president.

Volgens IDC-onderzoekster Melissa Webster verdringt Google hiermee nog niet Microsoft. De snelle groei laat volgens haar echter wel zien dat er sprake is een enorm ‘momentum’ en dat is wel een bedreiging voor Microsoft, zo stelt ze tegenover Computerworld.

Het lijkt er sterk op dat Google Docs niet in plaats van, maar juist naast Microsoft Office wordt gebruikt. Want het marktaandeel van Office ligt in het bedrijfsleven nog altijd rond de 97 procent. Toch is de kans groot dat Google terrein gaat winnen ten koste van Microsoft omdat alles van Google profiteert van de bundeling van zijn webgebaseerde diensten, zo is de verwachting.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.