Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Managed hosting providers richten platform op

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 5 november 2007 08:11 uur

Dutch Hosting Provider Association (DHPA)Tijdens de eerste Datacenter en Hosting Summit hebben een aantal managed hostingproviders een nieuw platform opgericht genaamd de Dutch Hosting Provider Association (DHPA). Doel van het nieuwe platform is om de hostingbranche naar een hoger plan te tillen.

Initiatiefnemers van het nieuwe platform zijn Apcare, Bluedome, Cyso Managed Hosting, IS Interned Services, NXS Internet, PINS en Rackspace Managed Hosting. Verder wordt het platform ondersteunt door Cisco, ECP.nl, IBM, Microsoft en SUN.

Leden van het platform moeten gekwalificeerd personeel in dienst hebben, meegroeien met hun klanten, investeren in kennis en kunde en zich inzetten voor de ontwikkeling van innovatieve technieken. De exacte eisen om lid te mogen worden moeten nog worden bepaald door DHPA, zo liet Sven Visser van Cyso Managed Hosting tegenover ISPam.nl weten.

Ik ben blij om te zien dat de managed hosting providers ook in zien dat het belangrijk is om zich te verenigen en hun lunchbijeenkomsten hebben geformaliseerd in een officieel platform, dat zeg ik mede als voorzitter van Vereniging ISPConnect Nederland.

De oprichting van DHPA is een teken, dat de hostingbranche zich verder aan het ontwikkelen is en ik hoop dat met DHPA erbij, de hostingbranche nóg beter vertegenwoordigd gaat worden!

Arjan Bijnen, 5 november 2007 3:21 pm

Ik heb een beetje een dubbel gevoel over deze oprichting. Enerzijds is het natuurlijk helamaal top omdat je jezelf als zijnde gespecialiseerd hostingsbedrijf kan verenigen. Aan de andere zijde vindt ik het een klein beetje dubbel op... Tenslotte hebben we ook al de ISPOk en ISPConnect.

Jesper, 6 november 2007 11:20 pm

Goed initiatief. Wat ik wel vreemd vind is dat er nog nader bepaald moet worden wat de eisen zijn, maar er al wel een groepje deelnemers zijn. Kennelijk is er dus wel een pre-selectie geweest.

asdf, 8 november 2007 3:17 am

Klinkt gewoon als een onderonsje tussen een paar grote jongens als marketing stunt.

Dit initiatief is netzo kansloos als die "co2 neutrale hosting".

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.