Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Nieuwe dienst moet gebruik Microsoft-technologie vergroten

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 25 september 2009 08:03 uur

websitesparkOp het evenement Picnic09 in Amsterdam heeft Microsoft donderdag nieuwe online software  geïntroduceerd waarmee webdesigners en ontwikkelaars gemakkelijker nieuwe websites moeten kunnen maken. De webdiensten van Microsoft kunnen door internetproviders ook als dienst worden aangeboden.

Met de webdienst WebsiteSpark kunnen designers en ontwikkelaars met behulp van Microsoft-technologie websites voor hun klanten ontwerpen en bouwen. WebsiteSpark maakt gebruik van Microsoft-technologieën zoals ASP.NET, SQL Server, IIS, maar ook van php-applicaties zoals WordPress, Drupal en phpBB.

Er zit echter wel een addertje onder het gras. WebsiteSpark is alleen voor bedrijven die in opdracht van iemand anders een website maken. Ook mogen bedrijven die zich aanmelden niet meer dan tien werknemers hebben.

Na registratie op de site krijgen gebruikers onder meer drie licenties voor Visual Studio 2008 Professional Edition, één licentie voor Expression Studio 3 en twee licenties voor Expression Web 3. Het gebruik van WebsiteSpark is gedurende drie jaar gratis, al moet aan het einde van die drie jaar een bedrag van 100 euro worden afgerekend. Daarna kunnen gebruikers kiezen of ze een licentie willen of niet.

Verder kondigde Microsoft ook de Web Platform Installer 2.0 en de Windows Web Application Gallery 2.0 aan. Samen met WebsiteSpark maakt deze software het gemakkelijker voor ontwikkelaars om aantrekkelijkere websites te bouwen, zo stelt Scott Guthrie, vicepresident bij Microsoft.

Nederlandse providers die het Microsoft Web Platform al gebruiken, zijn onder meer Argeweb en IS Interned Services.

Bart, 26 september 2009 9:13 am

Ligt het aan mij, of ?? Ik zie alleen een link naar Visual Web Developer Express e.d. maar niet naar boven genoemde tools en licentie (Visual Studio 2008 Professional Edition ?)

Bart, 26 september 2009 3:21 pm

Gevonden ;-) http://www.microsoft.com/web/websitespark/

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.