Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Marc van Wesemael vertrekt na 10 jaar bij DNS.BE

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 28 september 2009 08:01 uur

DNS.BENa tien jaar neemt general manager Marc van Wesemael afscheid van DNS.BE. Bij DNS.BE was hij ondermeer verantwoordelijk voor de liberalisatie van het .be-domein in 2000, de invoering van EPP en het winnen van de tender van de Europese Commissie voor de oprichting van het .eu-domein. Van Wesemael verlaat DNS.BE om zich volledig te kunnen richten op zijn functie van general manager bij spinoff EURid.

Marc van Wesemael, begon precies 10 jaar geleden zes maanden na de oprichting van de zelfstandige vzw als general manager bij DNS.BE. De oprichter die hij van het bestuur mee kreeg was om DNS.BE om te vormen van een academisch project van de Universiteit Leuven tot een zelfstandige organisatie. Als onderdeel daar van was Van Wesemael in 2000 verantwoordelijk voor de liberalisatie van het .be-domein. Sindsdien is het voor iedereen mogelijk om een eigen .be-domein te registreren.

Het hoogte punt van zijn werk bij DNS.BE ziet Van Wesemael het feit dat het uitgegroeid is tot een innovatieve organisatie, die sterk geïnvesteerd heeft in technologie. Zo heeft DNS.BE vijf jaar geleden al EPP-ingevoerd voor haar DRS-systeem. Daarnaast speelde de technologie die DNS.BE in huis heeft een belangrijke rol bij het binnen halen van de tender voor het opzetten van het .eu-domein. Het .eu-domein met ondertussen al weer rond de 3 miljoen geregistreerde domeinnamen maakt gebruik van het DRS-systeem dat door DNS.BE is ontwikkeld.

Jammer vindt Van Wesemael het dat Belgische markt niet zo enthousiast reageert op nieuwe technologie als bijvoorbeeld de Nederlandse markt. Onder het .nl-domein zijn zo’n 3,5 miljoen domeinnamen geregistreerd, terwijl bij het .be-domein de teller op 950 duizend domeinnamen blijft steken. Op dat punt waren de ambities van DNS.BE groter.

De reden voor het vertrek van Van Wesemael is dat hij tot nu toe altijd zijn functie van general manager bij DNS.BE en EURid gecombineerd heeft. De hoeveelheid werk voor beide organisaties is zo groot geworden, dat het lastig werd om deze nog langer te combineren. Omdat de uitdagingen bij EURid groter zijn, heeft Van Wesemael gekozen om zich volledig op zijn functie bij EURid te richten en afscheid te nemen van DNS.BE.

Bij DNS.BE wordt Van Wesemael ad interim opgevolgd door Jo van Gorp, voorheen General Counsel, Executive Vice President en lid van het Management Team bij Telenet. DNS.BE voorzitter Piet Spiessens is op dit moment lid van het Management Team van Telenet.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.