Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Vastgelopen .nl-domeinnaam aanvragen door storing SIDN DRS4

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 9 november 2007 07:03 uur

SIDN kondigt sunrise numerieke .nl-domeinnamen aanVorige week vrijdag was SIDN DRS4 tussen 15:50 en 19:00 uur niet beschikbaar door een storing, waardoor het niet mogelijk was om .nl-domeinnamen te registereren of te muteren. De storing werd veroorzaakt door een applicatie-server die problemen gaf, al wordt nog onderzocht waardoor het probleem exact veroorzaakt werd.

Nu blijkt ook dat door de storing van DRS4 een aantal aanvragen, waaronder nieuwe registraties, opheffingen en verhuizingen van .nl-domeinnamen zijn vastgelopen en als “in behandeling” in DRS4 staan. SIDN is op dit moment aan het uitzoeken hoeveel aanvragen het precies betreft en zal deze week nog contact opnemen met de betrokken deelnemer. Er zijn geen aanvragen of data verloren gegaan en domeinnamen waarvan de registratie is vastgelopen kunnen niet door een andere deelnemer worden geregistreerd.

Vorige week speculeerde Webwereld dat de storing zou zijn veroorzaakt door een beveiligingsincident, dat zich zou hebben voorgedaan. SIDN communicatiemanager Lycke Hoogeveen heeft mij verzekerd dat het écht een technische storing was en niks anders.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.