Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

‘Wereldwijde breedbandkwaliteit verbeterd’

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 2 oktober 2009 08:03 uur

Broadband Quality ScoreIn bijna alle landen is de kwaliteit van breedbandinternet het afgelopen jaar verbeterd, ondanks de economisch zware tijden. Niet alleen zijn de up- en downloadsnelheden gestegen, ook is de kwaliteit van breedbanddiensten voor consumenten toegenomen.

Dat is de belangrijkste conclusie van de Broadband Quality Study die is uitgevoerd door de Saïd Business School van de Universiteit van Oxford en de Universiteit van Oviedo’s Department of Applied Economics. Het onderzoek (pdf) werd gesponsord door Cisco.

Zuid-Korea heeft een zogeheten breedband kwaliteitsscore (BQS) van 99 punten. De breedband kwaliteitsscore wordt gevormd door cijfers van breedbandpenetratie van elk land te combineren met de kwaliteit van breedbanddiensten zoals die daadwerkelijk ervaren wordt door de burgers.

Ranglijst
Na Zuid-Korea scoort Japan het hoogste (96). Het hoogstgenoteerde Europese land is Zweden. Nederland staat met een BQS van 68 op de zesde plaats. Een goed resultaat vindt Coks Stoffer, directeur Cisco Nederland. “Het onderzoeksteam heeft vastgesteld dat breedbandkwaliteit direct is gekoppeld aan de vooruitgang van een land als kenniseconomie. Voor Nederland betekent dit dat we moeten blijven investeren in glasvezel en kabel om als kennisland wereldwijd van betekenis te blijven.”

Negen landen (Zuid-Korea, Japan, Zweden, Litouwen, Bulgarije, Letland, Nederland, Denemarken en Roemenië) beschikken over de vereiste breedbandkwaliteit voor web-applicaties van de toekomst, zoals high-definition internet-tv en hoge kwaliteit video-communicatie (zoals Telepresence in huis), die gemeengoed worden in de komende drie tot vijf jaar. Vorig jaar zat alleen Japan boven deze grens. Japan is dit jaar echter ingehaald door Zuid-Korea ‘door voortdurende inspanningen van de regering om hun wereldwijde positie als ict-leider te versterken’, aldus de onderzoekers.

Tot slot voor de liefhebbers van cijfers en statistieken: wereldwijd is de gemiddelde downloadsnelheid het afgelopen jaar gestegen met 49 procent tot 4,75 Mbps. In dezelfde periode steeg de gemiddelde uploadsnelheid wereldwijd met 69 procent tot 1,3 Mbps.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

De jaarcijfers bekeken: Hostway
nachnahme kreditkarte zahlen: Den perfekte basis-tee for mig er i viscose(blanding), falder tungt og løst, er tynd, har bådu...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!