Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Nieuwe regels voor aanvraag ’topdomein’ en introductie IDN

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 7 oktober 2009 08:03 uur

ICANNDe ICANN heeft aangekondigd dat het mogelijk wordt om gTLD met niet-Latijnse karakters (IDN) aan te vragen. Momenteel wordt er gewerkt aan de laatste voorbereidingen en testen en naar verwachting kunnen op 16 november de eerste IDN-domeinnamen uitgegeven worden.

Ookzijn er weer nieuwe richtlijnen vrijgegeven met regels en wijzigingen voor het aanvragen en beheeren van een eigen gTLD ’topdomein’. Dit is inmiddels de derde versie. Nieuw is onder andere dat is vastgelegd hoe de eigenaren van de nieuwe topdomeinen behoren om te gaan met merkenrecht. Voor het eerste nieuwe ’topdomein’ actief zal zijn, zal het echter nog een jaar of twee kunnen gaan duren.

Met deintroductie en het koppelen van een handelsnaamregister aan de eventueel nieuw uitgegeven domein is al een eerste voorbeeld op Internet verschenen met een situatie waarbij problemen kunnen ontstaan. Apple zou bijvoorbeeld kunnen opteren voor het .mac-domein. MAC staat echter op de ISO-landenlijst en behoort tot (een deel van) China. De fabrikant zal dus eerst in overleg moeten gaan met de Chinese overheid om een verklaring van geen bezwaar te krijgen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.