Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Google en Amazon overheersen in de cloud

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 7 oktober 2009 08:03 uur

cloud-wolkGoogle en Amazon hebben veruit de best gewaardeerde cloud-diensten. Vooral Google scoort hoog als het gaat om diensten in de public cloud. IBM wint het bij de aanbieders van de private cloud, zo blijkt uit een nieuw onderzoek.

Hoewel de cloud-oplossingen van Amazon als de meest complete worden ervaren, wordt Google toch gezien als de beste en meestgebruikte aanbieder van publieke cloud-diensten. Zo blijkt uit het Perceptions of Cloud Service Providers-onderzoek van Evans Data waarvoor 400 softwareontwikkelaars zijn ondervraagd.

Van de ondervraagden vindt 29 procent dat Google de betrouwbaarste (lees:beste uptime) cloud-diensten biedt. IBM staat op de tweede plaats met 17,3 procent gevolgd door Amazon (16,9 procent).

Beveiliging blijft toch wel het belangrijkste bezwaar bij het gebruik van cloud-diensten. Op de vraag welke aanbieder de veiligste cloud-diensten biedt, antwoordde 21,7 procent van de IBM. Amazon staat met 20,7 procent op de tweede plaats. In de beveiliging van Google hebben de ontwikkelaars kennelijk veel minder vertrouwen. De diensten van Google staan met 8,7 procent op de vijfde plaats.

Het ontbreken van Salesforce.com in de lijsten komt door de angst van ontwikkelaars om bij die aanbieder vast te komen in een vendor lock-in.

cloud-onderzoek

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.