Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Solcon en XS4ALL lanceren filters tegen telefoonterreur

  • Door
  • Veenman
  • geplaatst op
  • 15 november 2007 08:29 uur

Solcon en XS4ALL lanceren filter tegen telefoonterreurVrijwel tegelijkertijd lanceren Solcon en XS4ALL een filter tegen telefoonterreur, waarmee het mogelijk is om te bepalen wie je wel en niet mag bellen, anonieme telefoontjes kunnen standaard worden geblokkeerd. Het filter van Solcon maakt het zelfs mogelijk om anonieme telefoontjes alleen tijdens bepaalde tijdstippen worden geblokkeerd. Het filter van XS4ALL heeft ook een unieke functie, door direct na een (ongewenste) telefoongesprek *351*# in te toetsen, wordt het nummer waar het telefoontje vandaan kwam, automatisch in het filter opgenomen.

Pioniers
De diensten van Solcon en XS4ALL hebben allebei als doel om abonnees in staat te stellen om zich te beschermen tegen telefoonterreur en de abonnee zelf te laten bepalen wat wel en niet gewenst is. Solcon en XS4ALL waren óók al de pioniers op het gebied van spam bestrijding.

Paul, 15 november 2007 11:21 am

Dit zijn echt goed ontwikkelingen, als er nu ook een teller komt per geblokkeerd nummer dan zou bij een hoge score het nummer automatisch voor alle klanten kunnen worden geblokkeerd!

Raymond, 15 november 2007 1:29 pm

Echt briljant. Bij ons thuis worden we regelmatig gebeld door een onbekend nummer welke ophangt net als jij opneemt. Heel irritant. Nog even en dat soort grappenmakers worden hier zonder pardon geblokkeerd.

Wido, 15 november 2007 4:54 pm

@ Raymond, ik denk niet dat je een enkel anoniem nummer kan blokkeren, want XS4All krijgen de CallerID ook niet door volgens mij.

Dit kan je alleen blokkeren door anonieme bellers totaal te blokkeren, maar of je dat wil?

AlexanderOnline, 15 november 2007 5:25 pm

Waarom schaffen ze dat anonieme nummer gedoe niet af? Het is echt grote onzin en ik zie er totaal geen voordeel van in. Anoniem politie tippen is al een nummer voor, voor de rest wordt het alleen maar misbruikt.

Paul, 15 november 2007 6:01 pm

Alexander, 1 voordeel, ik sta in DC en wil een klant bellen, ik wil ABSOLUUT NIET dat die mijn mob nummer krijgt, dus ik zet me mob op nummer verbergen.

Misschien een idee om vanaf vast anoniem te verbieden, maar mobiel zie ik 'r iig wel bep voordelen aan

Raymond, 15 november 2007 7:56 pm

Als mensen anoniem bellen naar mijn mobiele nummer dan neem ik als niet eens meer op. Hun weten mijn nummer? Dan wil ik die van hun ook weten. Vooral die telemarketiers bellen anoniem.

Randy, 15 november 2007 8:00 pm

Ehm, dit hebben we al bijna een half jaar op onze Asterisk centrale zitten. Redelijk eenvoudig te inplementeren. Goed om te zien dat er een (commercieel) model van gemaakt is om het ook aan derden aan te ieden.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.