Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Ook Parallels komt met bare-metal hypervisor

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 9 oktober 2009 08:03 uur

parallelsIn navolging van VMware en XEN, komt nu ook Parallels met een eigen bare-metal hypervisor. Parallels huidige virtualisatietechnieken met Virtuozzo waren gebaseerd op OS-virtualisatie. In tegenstelling tot de eerste twee leveranciers, biedt Parallels echter geen gratis ‘kale’ instapversie.

Deze hypervisor lijkt vooral voor bestaande klanten van Parallels een goede aansluiting te zijn op het portfolio, mede door de integratie met Parallels Virtual Automation (voorheen Parallels Infrastructure Manager). Per virtuele omgeving kunnen 12 CPU’s, 64Gbyte geheugen, 2TB aan opslag en maximaal 16 virtuele netwerkkaarten toegevoegd worden. De hypervisor komt in drie edities op de markt, een Small Business Edition ($499.-), een Standard Edition ($999.-) en een Advanced Edition ($1500.-). De eerste twee zijn gelicenceerd per server, voor de laatste geldt de licentieprijs per fysiek aanwezige processor.

Parallels laat in de FAQ op haar website weten niet te geloven in het gratis weggeven van de hypervisor met beperkte functionaliteit. Het zou volgens Parallels een tactiek zijn om snel marktaandeel te winnen en het licentiemodel zou erg complex zijn. Daarom heeft Parallels gekozen voor slechts drie versies waarbij de beheerstools meegeleverd worden.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.